S'està cercant, espereu....

VII Edició de la jornada Plàstics i Economia Circular - Capital Verda Europea 2024 - València

VII Edició de la jornada Plàstics i Economia Circular

Estàs en:

Dates 06 de febrero 2025
Horari De 09:00h a 17:00h
Localització Escuela de negocios Lluis Vives, Cámara de Comercio de València
Organitza AIMPLAS

VII Edició de la jornada Plàstics i Economia Circular

València Capital Verda Europea 2024 continua consolidant-se com a referent en sostenibilitat i economia circular.

En el marc de la VII Edició de la jornada Plàstics i Economia Circular, organitzada per AIMPLAS, el director general de València Capital Verda Europea 2024, Antonio García Celda, ha compartit la visió i les iniciatives que la ciutat està impulsant per liderar la transició cap a un model més sostenible.

Durant la seua intervenció en la taula redona Avanços en Circularitat i Descarbonització: Un Enfocament 360º, García Celda ha subratllat la importància de la responsabilitat compartida entre administracions, empreses i ciutadania per a assolir els objectius climàtics i ambientals. “La circularitat i la descarbonització són pilars indispensables per a construir ciutats més resilients. Des de València, estem demostrant que és possible compatibilitzar el progrés econòmic amb el respecte pel planeta”, ha afirmat.

Economia circular: un eix clau en la Capitalitat Verda

En el seu discurs, García Celda ha destacat que la Capitalitat Verda Europea no és només un reconeixement, sinó un compromís real amb la sostenibilitat. En aquest sentit, ha mencionat algunes de les iniciatives que València està desenvolupant:

  • Reutilització de materials en obres públiques, per a convertir residus en recursos i minimitzar l'impacte ambiental.
  • Programes de recollida selectiva en barris i mercats locals, promovent una cultura del reciclatge basada en la proximitat.
  • Col·laboració públic-privada en projectes d’ecodisseny, amb l'objectiu de reduir emissions de CO₂ des de la fase de disseny dels productes.

“El concepte d'un enfocament 360º implica anar més enllà del reciclatge, abordant totes les fases del cicle de vida dels productes. Des de l’ecodisseny fins a la gestió eficient dels residus, hem d'impulsar solucions integrals que minimitzen la petjada ambiental”, ha explicat García Celda.

Una crida a l’acció col·lectiva

En la seua intervenció, el director de València Capital Verda Europea 2024 també ha posat en valor la importància de la innovació i la col·laboració per a aconseguir una vertadera transformació. “Tot açò requereix una visió que transcendisca interessos individuals i fomente un futur comú més sostenible”, ha destacat, abans de donar pas a la taula redona amb experts en circularitat i descarbonització.

Des de l’Ajuntament de València, l'aposta per la sostenibilitat continua amb iniciatives concretes que situen la ciutat a l'avantguarda de l'economia circular. “Continuarem treballant per a consolidar-nos com un model de referència, demostrant que el canvi és possible i que podem liderar un futur més verd”, ha conclòs García Celda.