S'està cercant, espereu....

INFOCIUTAT | Ajuntament de València - València

LA LLOTJA I CONSOLAT DEL MAR

HORARI :
- De dimarts a dissabtes, de 10.00 a 19.00 hores.
- Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores.

- Tancat: 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

VENDA D'ENTRADESNormes per al personal educador de museus i guies de turisme en els museus i monuments de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

 

La Llotja de València és un dels edificis emblemàtics de la ciutat, peça mestra de l'arquitectura civil gòtica. Es va començar a construir en 1483 segons el projecte del mestre Pere Compte. El conjunt està format per tres cossos que, observats des de la plaça del Mercat, comprendrien primer el saló de contractació seguit de la torrassa central i, a la seua esquerra, el consolat del Mar.

El saló Columnari o Sala de Contractació es va iniciar en 1483 i consta d'una gran sala dividida en tres naus longitudinals per columnes helicoïdals. L'edifici està concebut com un temple al comerç i presenta un marcat caràcter simbòlic, en el que s'ha volgut veure la representació del paradís en què les columnes serien els arbres i les cúpules representarien la cúpula celeste. El municipi va instal·lar ací la "taula de canvis" per a realitzar les operacions bancàries del moment.

La torre central consta de planta baixa i dos pisos alts, que en origen es dedicaven a presó dels mercaders declarats en fallida.

Completa el conjunt l'edifici del consolat del Mar, construït l'any 1498 sota la direcció de Pere Compte qui va morir sense veure'l conclòs. Diversos mestres van continuar les obres després de la seua mort, finalitzant-les en 1548. Cal destacar en la part alta de la fatxada que dóna a la plaça del Mercat la galeria correguda d'arcs i els quaranta medallons representant el bust d'emperadors romans i personatges il·lustres, tot això d'època renaixentista. Per a observar millor estos detalls situe's en la vorera de davant, junt amb l'església dels Sants Joans, on disposarà d'una millor perspectiva del conjunt.

 

 

Mes informació sobre accesibilitat

Més informació en www.valencia.es

Web de cultura Targeta València Tourist Card

 

Ubicació

MERCAT , S/N

46001 VALENCIA

Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: