Servicios de la web

Hall

9 D'OCTUBRE

Balcó de l'ajuntament

El dia de Sant Donís, València celebra l'entrada triomfal del Rei Jaume I a la ciutat, i el dia de la Comunitat Valenciana des que es va aprovar l'Estatut d'Autonomia. Els actes que cada aniversari tenen lloc estan presidits per la Senyera de la ciutat.

També en ocasió de les festes de la Comunitat Valenciana, la nit del 8 d'octubre se celebra un festival internacional de pirotècnia que reunix artistes pirotècnics d'uns quants països. Succeïx en el vell llit del Túria, entre el Pont d'Aragó i la Passarel·la de l'Exposició. El dia 9 d'octubre i des de 1365, per privilegi atorgat pel Rei Pere El Cerimoniós, la Senyera és descendida des del balcó principal de l'Ajuntament de València i traslladada en processó cívica fins a la catedral. Allí se celebra un “Te Deum”, per a a continuació arribar fins al Parterre on, davant de l'estàtua eqüestre del Rei En Jaume, s'efectua una ofrena de corones de llorer. A l'acabar l'acte la Senyera és traslladada de nou al Museu Històric.

|

Sant Donís també és considerat el dia dels enamorats valencians i la tradició diu que els hòmens han de regalar a les dones “la mocadorà”, un mocador del coll que guarda productes de l'horta elaborats amb massapà i la “piuleta” i el “tronaor”, que recorden dos tipus de coets que es disparaven commemorant el dia de la Conquista.LES NOSTRES FESTES


AGENDA

L'Agenda de la Ciutat, en esta mateixa web, li oferix els programes detallats de cadascuna de les festes.

Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI