S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Regidoria de Comerç ofereix cursos gratuïts d'idiomes i màrqueting al personal dels mercats municipals

• Esta acció formativa és finançada amb els fons NextGeneration

14/05/2024

  • En total, s'impartiran quatre formacions, enfocades en l’aprenentatge de angés o francés, l’entorn digital, la manipulació d'aliments i el tractament de residus sòlids urbans
  • Esta acció formativa és finançada amb els fons NextGeneration

La Regidoria de Comerç, a través del Servici de Comerç i Mercats, ha organitzat diversos cursos dirigits al personal dels mercats municipals. En total, s'oferiran quatre formacions, enfocades en la millora d'idiomes, les xarxes socials i pàgina web, la manipulació d'aliments i el tractament de residus sòlids urbans. Esta acció formativa és gratuïta i està finançada amb els fons NextGeneration.

La “Formació en idiomes: anglés i francés” està dirigida a persones venedores, comerciants i treballadores del sector comercial. S'ha dissenyat per a proporcionar les habilitats i el coneixement necessaris per a oferir un millor servici a la clientela de parla no hispana. Serà en línia i estarà a càrrec d'Interland School, que oferirà 10 cursos, 8 per a anglés i 2 per a francés, de 20 hores de duració cadascun, en horari de vesprada, de dilluns a divendres (de 18 a 22 hores). Els grups tindran un màxim de 25 participants.

Per a anglès, els primers torns seran al maig, del 27 al 31, i al juny del 3 al 7, del 10 al 14, del 17 al 21 i del 24 al 28. La inscripció comença hui i estarà activa fins al 21 de maig. Quant al segon torn, serà al setembre del 2 al 6, del 9 al 13 i del 16 al 20. La data límit d'inscripció serà el 16 d'agost. Pel que fa a francès, hi haurà un torn del 23 al 27 de setembre i un altre del 30 de setembre al 4 d'octubre. Les inscripcions es podran realitzar fins al 13 de setembre. Per a sol·licitar plaça cal emplenar un formulari.

El contingut inclou: recepció i atenció; terminologia específica en relació amb la clientela; descripció del producte; tècniques de venda, comandes, pressupost i factures; queixes, reclamacions i disculpes; i comiats.

Respecte al curs “Digitalització ecosistema comercial de mercats municipals”, està previst que comence el 27 de maig i dure fins a novembre, de dilluns a dijous en horari de vesprades (de 17 a 21 hores). Hi haurà un total de 6 grups i cada taller tindrà una duració de 60 hores. Amb això es pretén capacitar digitalment a les i els comerciants en la venda en línia de productes típics dels mercats i a les associacions d'estos i vincular la compra de productes frescos de proximitat amb la dieta mediterrània.

Per a això, s'ofereix assessorament personalitzat, mitjançant l'anàlisi de la situació actual del negoci; l'elaboració del pla d'actuació; les propostes de solució tecnològica i desenvolupament de les característiques; els resultats esperats en els pròxims anys d'implementació; les tasques a realitzar per a dur-ho a terme i la previsió del cost econòmic necessari.

De manera complementària es duran a terme tallers formatius, formats per 3 mòduls: el mòdul 1 “Transformació digital”, que durarà 20 hores; el mòdul 2 “Comerç electrònic”, que també serà de 20 hores i el mòdul 3 “Disseny d'estratègies digitals”, que serà d'altres 20 hores. Les inscripcions estaran obertes des de hui fins al 24 de maig, a través d'un formulari.

En relació amb el curs de “Bones pràctiques en la manipulació d'aliments”, impartit per Formes Granada, començarà el 27 de maig i pretén millorar les pràctiques d'higiene alimentària entre les i els comerciants dels mercats municipals, amb la finalitat de garantir la seguretat de la clientela. S'oferiran 10 cursos amb una duració de 10 hores per curs. Els grups seran, com a màxim, de 25 persones. L'horari, compatible amb la jornada laboral, s'ha fixat de dilluns a dijous, des de les 17 fins a les 19 hores.

La modalitat serà en línia i s'impartirà el següent contingut: mesures preventives i bones pràctiques en la manipulació d'aliments; malalties i infeccions alimentàries; fases de l'emmagatzematge i manipulació d'aliments; i bones pràctiques relacionades amb la higiene alimentària. La inscripció es podrà realitzar des de hui fins al 24 de maig a través d'un formulari.

Quant al curs de “Tractament de residus sòlids urbans”, que també començarà el 27 de maig i ho imparteix la mateixa empresa, Formes Granada, este té com a finalitat capacitar al personal en pràctiques avançades de gestió de residus sòlids urbans, per a promoure la sostenibilitat i l'economia circular. S'impartirà en les mateixes condicions que l'anterior, quant a modalitat, horari i grups. La data límit d'inscripció també serà el 24 de maig a través d'un formulari.

La formació, que serà en línia, es basa en la utilització al màxim dels recursos materials per a allargar el cicle de vida dels productes, aconseguint mantindre l'equilibri entre el progrés i la sostenibilitat. Per això, es tractaran els següents temes: la identificació de l'origen de residus sòlids urbans o municipals i l'evolució en la seua producció; la classificació, composició i propietats dels residus; el coneixement clau per a potenciar efectes sobre la salut i el medi ambient dels residus urbans; les mesures per a reduir, reciclar i reutilitzar els residus generats; i les tecnologies digitals en la gestió de residus sòlids urbans.

Recursos multimèdia

Santiago Ballester