MICROENTREVISTA OLI

with No hi ha comentaris

Josep Olivier és un jove camerunés veí del barri de Morvedre des de fa quatre anys. Hem realitzat aquesta entrevista per telèfon durant el confinament per la Covid19.

1. El barri en tres paraules

És un barri molt tranquil i acollidor.

2. Un espai amb el qual t’identifiques

No sóc d’eixir molt pel carrer, però hi ha zones prop de la gasolinera (zona C/Ruaya) freqüentades pels joves, on a vegades em reunisc amb amics sota els arbres.

3. I un altre amb el qual identificaries al barri

El carrer Sagunt, en la zona pròxima a C/Ruaya on es realitza moltes activitats a l’aire lliure i s’ajunta molta gent diversa.

4. Un canvi positiu en el barri en els últims anys

No perceb que en els anys que he viscut hi haja hagut canvis molt notables, s’han reformat habitatges prop de la residència d’ancians, que és positiu. En tot cas no ha anat a pitjor.

5. Una reivindicació col·lectiva en el barri

No en conec perquè no participe en les reunions del barri, encara que pense que hi ha molta gent interessada que es millore el mercat i que es reformen els habitatges del seu entorn.

6. Aquest espai em sembla «de cinema»

La zona de la gasolinera i de la discoteca Desig (C/Llavor) que, encara que no ho imaginaries mai de dia, a la nit es transforma i acull moltíssima gent de festa.

7. I en aquest espai rodaria una pel·li però de terror!

La zona de la discoteca (C/ Llavor) amb els seus grafitis i les cases degradades també poden fer por quan el carrer està solitari.

8. Dis-me tres associacions del barri

Els noms no els conec, hi ha una associació de colombians que es reuneixen en alguns bars de la zona prop de C/Sant Joan de la Creu, l’associació de veïns i la gent que es reuneix a les esglésies. Són associacions que funcionen els caps de setmana. També conec Moviment per la Pau, que tracta amb migrants i Apip-Acam  que té pisos que funcionen per la zona.

9. Les activitats que més t’agrada fer en el barri

Jugar amb joves en la petanca, i també acudir a locals on es fan concerts i exposicions.

10. Una dificultat o incomoditat amb la qual et topes quotidianament

Mancada espai verd, encara que estiga a prop el riu, però mancada espai per a fer esport. També fet a faltar locutoris i mes bars, que generen activitat. Llocs on trobar a gent diversa. Note que han tancat botigues i que el barri està poc freqüentat per gent de fora.

11. Jo et dic una paraula i tu em dius un lloc

Si et dic VERD em dius: El parc de Morvedre, on hi ha molts xiquets jugant.

Si et dic VIDA em dius: Et podia dir la discoteca, però també et puc els bars on es reuneix la gent.

Si et dic SOLITARI em dius: Més que la quarantena actual, no sé, encara que m’he trobat molts veïns solidaris que em preguntaven si necessitava alguna cosa.

12. Un lloc al qual vas molt i un altre on hages deixat d’anar

Anava molt a una botiga on feien concerts i exposicions i també a un bar, però han tancat. També anava a un altre bar per a veure esports però ha tancat.

13. Evites passar només per alguns llocs?

No tem en passar per cap lloc, encara que entenc que hi ha gent que té por de passar pel mercat de St. Pere Nolasc. He vist a persones patir una agressió de tipus homòfob o racista, però és alguna cosa que pot ocórrer en qualsevol lloc, no depén del lloc. 

14. I arribem al final: com milloraria la qualitat de vida en el barri?

La gent es queda tancada a casa i té por d’abordar gent diferent. Cal conéixer a la gent i llevar-se els prejudicis. La gent i el barri ha de ser més social, la gent ha d’eixir més al carrer i conéixer-se en la diversitat.