Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

INFOCIUTAT

MUSEU HISTÒRIC MUNICIPAL


L'Ajuntament de València s'adherix al programa Palaus Transparents, que obri les portes de l'Administració Pública a tota la ciutadania. Es permet l'accés a espais públics que són  patrimoni cultural valencià.

PALAUS TRANSPARENTS: "Visita nostre patrimoni per a conéixer-lo a fons"

interior del Museu Històric Municipal

HORARI DE VISITA:

De dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 hores.

ENTRADA:

Per façana principal de l'Ajuntament.

Gratuït.

|

El Museu Històric Municipal es troba en la part de la Casa Consistorial de la Plaça de l'Ajuntament que correspon a l'antiga Casa d'Ensenyança, fundada per l'arquebisbe Majoral en el segle XVIII, i a la part on es trobava l'Església de Santa Rosa de Lima.

La primera sala mostra cinc plans que arrepleguen l'evolució de la ciutat. El més famós d'ells és el realitzat pel pare Tosca en 1704, però també s'exposen els de Mancelli de 1608 i Montero d'Espinosa, 1853.

En la segona de les sales, de Vistes de la Ciutat, s'exhibixen un total de 46 gravats de la col·lecció municipal que comprenen un període cronològic que va de finals del segle XVIII a mitat del segle XIX.

La Sala dels Furs, conté pintures murals de Ramón Stolz que representen, entre altres motius, als primers monarques del Regne i també la vitrina neogòtica en què s'exhibix el primer incunable del Llibre dels Furs, el manuscrit del qual se custòdia en l'Arxiu Municipal.

Per ultime, la Sala Foral, situada en l'Església de Santa Rosa i decorada amb pintures de José Vergara, alberga alguns dels símbols i relíquies que són un referent de la història de València, quasi tots ells provinents de l'Antiga Casa de la Ciutat: la Reial Senyera, el Pendó de la Conquista, el Trofeu de la Conquista, l'Espada del Rei D. Jaime, el quadro de La Inmaculada i els Jurats d'Espinosa, el reliquiari de Sant Jordi, l'Arcàngel Sant Miquel, Les Claus de la Ciutat, etcètera.

Mes informació sobre accesibilitat

Activitats per a tots els públics

|

Activitats per a col·lectius

|

Utilitats

AVÍS

A causa de la crisi sanitària, a partir del 14/03/2020 fins a nova ordre, es tanquen al públic els monuments, museus i arxius municipals.

Més informació en www.valencia.es

Web de cultura


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI