Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

TORRES DE SERRANS


A partir del 9 de juny de 2020 s'obrin al públic les Torres de Serrans amb horari especial i entrada gratuïta.
Més Informació

HORARI (NOVA NORMALITAT):

- De dimarts a dissabte, de 10.00h a 19.00h.
- Diumenges i festius, de 10.00h a 14.00h.
- Dilluns: TANCAT.

Les torres s'hauran d'abandonar 10 minuts abans del tancament.


TARIFES:

Entrada gratuïta. Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datáfonos.

AVÍS: Les activitats i tallers queden adaptades a les mesures sanitàries vigents. Pot consultar l'oferta actual a través d'aquest ENLLAÇ.

|

Les torres de Serrans, imponent porta de la muralla baix medieval, van ser construïdes pel mestre Pere Balaguer entre 1392 i 1398. Es tracta d'una obra de picapedreria formada per dos grans cubs pentagonals que flanquegen la porta pròpiament dita, en arc dovelat de mig punt. Pareix que el model d'inspiració va ser la porta Reial del monestir de Poblet, però la de València té unes dimensions majors, la qual cosa li donen un aspecte de gegantí arc triomfal. La fatxada interior presenta grans obertures rematades en arc, concebudes com a tribunes a diferents alçàries on se situaven les famílies principals de la ciutat per a seguir les celebracions populars o l'entrada de personatges il·lustres que arribaven a ella.

Les torres de Serrans es van convertir en presó per a nobles i cavallers a partir de 1586, mantenint-se este ús fins a l'any 1887.

El monument ha sigut declarat d'interés Històric Artístic. Des de les seues terrasses es contemplen unes magnífiques vistes de la ciutat i del llit del riu Túria.

Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI