Notícies

dl., 16/05/2022

València acollirà la setmana vinent la I Cimera Internacional sobre Gestió de Pandèmies, que forma part del projecte europeu STAMINA, desenvolupat per la Policia Local de València. Una trobada organitzada per l'Àrea de Protecció Ciutadana, que comptarà amb la participació de 38 organitzacions que representaran a 19 països i la presència d'importants especialistes com Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Margarita del Val, investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques, Anne Simon, directora de l'Oficina d'Emergències de la Comissió Europea o Miranda Ngoc, representant de l'Oficina Europea de l'Organització Mundial de la Salut, entre altres.

dc., 11/05/2022

La regidoria de Vivenda participa dijous que ve, 12 de maig, a les 18h, una taula redona titulada “Dret a l’habitatge”, en el complex de la Petxina. Es tracta d’una trobada que se celebra en el marc del Fòrum Urbà València 2030. L'objectiu, segons ha manifestat la regidora Isabel Lozano, és “debatre i dissenyar una ciutat on la millora física dels habitatges s'acompanye de millores a l'entorn urbà i també en l'atenció a la vulnerabilitat. Parlarem sobre quins altres drets o necessitats s'han de resoldre per completar el Dret a l'Habitatge des de la perspectiva de l’àrea urbana de València”.

dc., 11/05/2022

La Junta de Govern Local aprovarà divendres que ve el projecte de la ‘superilla’ dels Orriols, la segona ‘superilla’ a desenvolupar a la ciutat, una vegada que el projecte ja està redactat, finalitzat i informat per tots els servicis corresponents. Tal com ha anunciat hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, “una vegada aprovat, podrem iniciar la licitació d'obres, que tenen un termini d'execució de 6 mesos, per la qual cosa estaran acabades abans de concloure 2023”.

dc., 27/04/2022

El Fòrum Urbà València 2030, concebut com un espai obert de reflexió per a proposar, intercanviar i compartir idees i bones pràctiques per al desenvolupament sostenible de la ciutat, se celebrarà al llarg de tot el mes de maig de manera dispersa per la ciutat. Esta trobada, finançat pels fons europeus de recuperació ‘Next Generation’,com a projecte pilot de l’Agenda Urbana espanyola. ha sigut organitzada en el marc del procés de consolidació de l'Estratègia Urbana València 2030, un document impulsat per l'Ajuntament per a donar resposta als reptes del canvi climàtic i definir la projecció de la ciutat sobre els eixos de “la sostenibilitat, la salut i la prosperitat”.

dv., 08/04/2022

Un 31 % dels ingressos de la Fundació València Clima i Energia ja s’imputen a projectes europeus. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha destacat esta dada durant la celebració del patronat de la fundació, on s’han presentat els comptes anuals de 2021. “És un molt bon senyal que cada vegada siga major la capacitat de València Clima i Energia per trobar vies de finançament més enllà de les municipals i que els projectes transformadors de la nostra ciutat es consoliden i ens permeten avançar en objectius fonamentals, com ara el dret a l’energia”, ha explicat.

dv., 25/03/2022

Este projecte pretén establir noves cadenes de valor per a la utilització dels bioresidus urbans amb la finalitat d'obtindre bioproductes d'alt valor afegit a través d'un enfocament de múltiples parts interessades en línia amb l'economia circular. El dia 24-03-22 va ser un dels reportatges que va aparéixer en el programa de televisió "Terra Viva", de la cadena autonòmica Apunt, un espai dedicat al medi ambient, l'agricultura, la ramaderia i la pesca que ha rebut nombrosos premis televisius i és un dels espais de la televisió autonòmica amb major quota de pantalla i amb major reconeixement de l'audiència.

dj., 24/03/2022

L'Ajuntament, la Generalitat i la Universitat Politècnica de València (UPV) han signat hui una declaració d'intencions per compartir informació i recursos, i desenvolupar solucions d'intel·ligència artificial per impulsar "una ciutat més neutra en carboni l'any 2030, resilient front al canvi climàtic, participativa en tots els temes i eficient". "I amb este impuls, València es reforçar, per consolidar-se com a referent internacional de SmartCity, una condició ens permetrà també optar a nous i importants fons europeus", tal com ha manifestat hui l'alcalde de València, Joan Ribó, després de signar este document i mostrar la potencialitat de la capital del Túria a la cap de la Unitat de Tecnologies per a Smart Communities de la Comissió Europea DG Connect, Cristina Martínez, que ha sigut testimoni de la firma.

dv., 04/03/2022

La Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua ha presentat el projecte per a la construcció del tanc de tempestes del carrer Eivissa a la convocatòria de subvencions europees, per un import de 4.000.000 d'euros. La responsable de l'àrea, Elisa Valía, ha assenyalat que el projecte requereix una inversió total de 15.513.000 euros i és “una infraestructura fonamental perquè la ciutat estiga preparada per a fer front als efectes negatius del canvi climàtic”.

dl., 28/02/2022

La pàgina web de la xarxa europea Eurocities, en la qual està inclosa l'Ajuntament de València ha publicat una notícia en la qual s'informa de la candidatura de València per a convertir-se en una de les 100 ciutats europees pilot que desenvolupen les accions necessàries per a convertir-se en climàticament neutres abans de 2030. En aquest sentit, durant l'article es realitza una minuciosa explicació dels projectes relacionats amb la descarbonització que està duent a terme l'Ajuntament de València.

dl., 28/02/2022

L’Ajuntament de València ha aprovat el Pla de Formació municipal de 2022. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha anunciat que els cursos s’incrementen fins als 338 (33 més que l’any passat). Un dels temes que protagonitzen les noves accions formatives és la gestió dels fons europeus per poder continuar rebent-ne, com els 49 milions anunciats esta mateixa setmana per l’alcalde, Joan Ribó, “per incidir en la descarbonització de la ciutat i la millora de la mobilitat urbana”. A més, també es tornarà a posar el focus en les noves tecnologies de la informació i la comunicació i es proporcionarà formació específica per a determinats col·lectius de treballadors i treballadores i hi haurà accions formatives en polítiques d’igualtat.

Pàgines

Ir a Inicio