Servicios de la web

Hall
logo Ayuntamiento de Valencia

Campanya ‘No sóc el teu joguet’ 2018.

‘No sóc el teu joguet’

‘No sóc el teu joguet’ aprofita les pròximes dates festives per recordar que els animals no són un regal de Nadal.

La Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de València ha llançat la quarta edició de la campanya ‘No sóc el teu joguet’, amb la qual conscienciarà tant a xiquetes i xiquets com també a les persones adultes de la importància implícita en la decisió d'incorporar un animal a la família. Amb la idea principal que els animals no són regals sinó éssers vius que cal cuidar, esta campanya pretén fer una crida just abans de les dates nadalenques per reflexionar sobre la responsabilitat que suposa la tinença d’un animal.

Els animals no són joguets. Són éssers vius amb les seues pròpies necessitats d’alimentació, espai i atencions. Per això, abans de portar-lo a casa, és necessari plantejar-se quin animal s’adapta millor al nostre estil de vida i ser conscients que hem d’oferir-li tot el que necessita, perquè la seua vida entre nosaltres siga tan feliç com siga possible.

Hi ha cinc regles bàsiques aprovades per l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) que s’haurien de complir, siga el que siga l’animal que compartirà la seua vida amb tu.

Conéixer-les i complir-les vos farà més feliços. A tothom.


· Lliure de fam, set i desnutrició.
Cada animal té les seues pròpies necessitats. Informa’t bé de la millor dieta i dels millors productes.
Per exemple, un gos de raça gran requerirà una dieta més costosa que un gat, rica en carn, que els pinsos barats no satisfan completament.
Un gat té unes necessitats menors (60 g de pinso sec al dia) i amb un cost menor.

· Lliure de pors i angoixes.
Els animals esperen de nosaltres que els protegim i, per descomptat, que no els angoixem. Conéixer els seus hàbits i costums garantix que el nostre comportament siga sempre responsable i establix uns límits justos a la seua activitat.

· Lliure de dolor, lesions i malalties.
Sempre que ho necessiten haurem d’acudir al profesional veterinari i seguir els seus consells al peu de la lletra.
La salut de l’animal exigirà el teu temps, diners i esforç.

· Lliure d’incomoditats físiques i tèrmiques.
Tots els animals necessiten un espai propi on viure i descansar, i adequat al seu comportament o activitat. El gat, caçador i solitari, convertirà la casa en el seu territori i tindrà les seues pròpies zones de descans i neteja. L’aquari dels teus animals és la seua casa i ha d’estar sempre net i amb les condicions de temperatura adequades.

· Lliure per a expressar les pautes pròpies de comportament.
El seu comportament a voltes pot ser poc compatible amb el nostre estil de vida i hem de procurar-li una convivència tranquil•la.
El teu gat ha de tindre el seu propi rascador, perquè si no el marcatge amb ungles propi de la seua espècie no deixarà bonic el teu sofà o les teues cortines.
El passeig del gos no és només exercici físic, també és una qüestió mental. Per això seria necessari passejar amb ell diverses vegades al dia.


Pot trobar este document en:

  • INFORMACIÓ PÚBLICA \ BENESTAR ANIMAL


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI