Servicios de la web

Hall
logo Ayuntamiento de Valencia

València s'adherix a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima

L'Albufera

El Ple de l'Ajuntament de València ha acordat per unanimitat l'adhesió de la ciutat de València a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima per a contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima és una secció de la Federació Espanyola de Municipis i províncies que té com a objecte recolzar tècnicament a les corporacions locals que pertanyen a la Xarxa, oferint-los les ferramentes necessàries per a aconseguir conjuntament un verdader desenvolupament sostenible en l'àmbit urbà.

En este sentit, l'Ajuntament de València, dins de la seua política mediambiental, ha considerat necessari i important que esta Ciutat s'integre en la Xarxa perquè ens permetrà participar en la coordinació i impuls de polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic, establint relacions amb altres institucions i organismes públics.

Amb el protocol de Kyoto, aprovat pels països industrialitzats al desembre de 1997, Espanya va adquirir un compromís internacional de limitació de l'increment de les seues emissions de gasos efecte hivernacle, dins del context de l'acord de la Unió Europea de reduir en un 8% l'emissió de gasos en el període 2008-2012, respecte als nivells de 1990.

Davant d'esta decisió, els municipis espanyols no podien quedar-se al marge d'estos compromisos, per la qual cosa la Federació Espanyola de Municipis i províncies i el Ministeri de Medi Ambient van subscriure un conveni marc de col·laboració per a la promoció de les polítiques locals de sostenibilitat urbana.

D'acord amb este conveni, tots els municipis espanyols compromesos amb el desenvolupament sostenible i la protecció del clima, estan desenvolupant actuacions que permeten obtindre millors resultats per l'aprofitament de la posada en comú de diferents experiències i metodologies en cada un dels municipis integrats a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima.

La Delegació de Qualitat Mediambiental, Energies Renovables, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l'Aigua, serà la responsable de dur a terme i impulsar en la ciutat de València les actuacions previstes en l'acord abans mencionat.


Pot trobar este document en:

  • INFORMACIÓ PÚBLICA \ MEDI AMBIENT


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI