Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

JARDÍ DEL XALET DE PANACH


ACCÉS: Entrada gratuïta

HORARI: Primavera-Estiu: de 09.00 a 21.00 hores
Tardor-Hivern: de 09.00 a 19.00 hores

GESTIÓ: Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge.

TOPOGRAFIA I HISTÒRIA: El jardí explica actualment amb una superfície de 6.066 metres quadrats, havent sigut obert al públic en 2003, encara que posteriorment va ser ampliat en 2010.
El xalet de Panach era la residència d'estiu de la família Gil Panach, de la qual pren el seu nom. Els seus primers propietaris van ser Manuel Panach i Francisca Pastor, els quals tenien una coneguda òptica a València. Construït en el segle XIX, l'edifici principal estava envoltat per un jardí i un hort de tarongers, a més de comptar amb altres construccions avui desaparegudes, com eren les caballerizas i la casa dels guardeses.  Del xalet solament queda l'edifici principal, l'interior del qual es decorava amb taulells de Nolla i amb llums que imitaven a les de l'Hotel Alfonso XIII de Sevilla.
El jardí del Xalet de Panach recupera l'antic hort existent al costat del xalet mitjançant la creació d'un jardí dividit en tres zones clarament diferenciades, en el qual el motiu central és el propi xalet, rehabilitat com a biblioteca pública (Biblioteca Pública Teodoro Llorente).

JARDÍ DEL XALET DE PANACH


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI