Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

JARDÍ D'AYORA

  • SANTOS JUSTO Y PASTOR, 98
  • 46021 VALENCIA
  • Telèfon: 96.325.78.81 - 96.352.54.78

ACCÉS: entrada gratuïta

HORARI:
primavera-estiu (21/març. al 20/setembre.): DE 09:00 A 21:00 HORES Otoño-Inverno (21/setembre. al 20/març.): DE 09:00 A 18:00 HORES

GESTIÓ: Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge.

TOPOGRAFIA I HISTÒRIA:

Plan de situació

Bell jardí de traçat lliure, amb tocs romàntics que acompanya a un bell palauet modernista construït en 1900.

L'Ajuntament de València va comprar els terrenys que actualment ocupa el Jardí d'Ayora i en 1.976 va començar les obres de condicionament, restauració i neteja d'un preciós jardí abandonat a la seua sort durant molts anys.

Amb una superfície de 48.300 metres quadrats i situat entre els carrers de J. Monsoriu, Conserva, Plaça. Organista Cap i Avinguda. Santos Justo i Pastor passa en 1.987 a ser gestionat i mantingut per la Fundació Pública Municipal de Parcs i Jardins Singulars.

Recentment ampliat, en els seus laterals. Situat en una zona tranquil·la, el jardí té un ambient assossegat i seré, ideal per a passejar, destaca la seua frondosa vegetació, amb grans exemplars de ficus, jacarandas, falses acàcies, oliveretes de Xina, Oliveres, eucaliptus i arbres de la llana.

El conjunt d'este jardí esta dividit en quatre zones ben diferenciades:
- L'entorn presidit pel bell palauet d'aires modernistes construït en 1.900 pel comerciant El senyor José Ayora sobre projecte de Peregrin Seme'ls, que hui alberga un Espai Cultural de la Universitat Popular.
- L'antic jardí annex al palauet
- Una zona nova, oberta i funcional de recent construcció.
- La nova zona de l'estació de metre Ayora

La part mes antiga, tancada per un mur de pedra, s'accedix des del carrer a través de 3 portes antigues de ferro. En ell l'estiu és menys calorós gràcies a la gran quantitat d'arbres existents que donen ombra a la major part de la seua superfície. Els carrers serpentegen delimitades per tanques retallats que tanquen al seu torn massissos amb arbres, arbustos i vivaços que donen al seu conjunt una gran bellesa i naturalitat. Gràcies el seu ampli nombre de bancs que es repartixen per la zona el jardí és triat per moltes persones majors que troben en ell un lloc de reunió per a disfrutar de l'assossec, la tranquil·litat i l'agradable microclima que dóna el jardí.

|
Palauet del Jardí d'Ayora

L'entorn enjardinat al voltant de l'antic ‘xalet', utilitzat actualment com a guarderia infantil, conté nombrosos jocs infantils que atrauen al mateix a moltes famílies amb els seus fills. En esta zona conviuen espècies arbòries de gran antiguitat (tarongers i palmeres) amb molts arbres i arbustos de recent plantació, ja que este espai es va condicionar en 1.985.

En la zona Oest exterior a l'antic mur, s'ha construït un nou jardí obert i funcional. Conté diversos jocs infantils i zones de petanca. L'espai mes ampli és rodejat per una pèrgola de grans dimensions, coberta per bouganvillea.

Finalment, A l'Est, en la part exterior al mur s'ha creat un nou enjardinament sobre l'estació de metre d'Ayora.

Este jardí, en el seu conjunt, oferix grans contrastos: unix el passat amb el present, l'antic amb la novetat, àrees tranquil·les i assossegades amb altres de jocs i escampament; per tot açò, és un jardí molt utilitzat pels veïns.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

|
Relació d'arbratge del Jardí d'Ayora Fitxa del Jardí d'Ayora Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI