Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

LA NAU - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Idea - Imatge - Universitat Reloaded.


Idea - Imatge - Universitat Reloaded.

Idea - Imatge - Universitat Reloaded.

DATES: Del 06 de març al 01 de maig de 2019.
HORARI: De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.
PREU: Entrada gratuïta, aforament limitat.
SALA: Sala Estudi General.

El Laboratori de Llum (UPV) proposa IDEA-IMATGE-UNIVERSITAT RELOADED, 2019 com una instal·lació audiovisual interactiva per a l'espai expositiu (Sala Estudi General) del Centre Cultural de la Nau que parteix de la idea de visibilitzar les transformacions de coneixement adquirides en la societat contemporània personificades en els models d'universitat. 
La instal·lació és una multi-vídeo-projecció panoràmica, que utilitza tot l'espai com una gran pantalla fragmentada que intensifica tant la il·lusió d'òptica com la perspectiva, i posa l'espectador en el centre de les qüestions, circumdat per les informacions. L'ambient és ocupat per una sèrie de dispositius mecànics propis del set de rodatge cinematogràfic i es projecten imatges vinculades a la història, memòria, espais, del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.
IDEA-IMATGE-UNIVERSITAT RELOADED recull la tradició del cinema expandit, videoart i la instal·lació audiovisual experimental, per a redefinir ⎯a través d'un llenguatge no narratiu i lumínic-poètic⎯ el propi edifici de la Nau com un espai personificat a través de tres dels seus elements més característics: l'espai de la biblioteca, imatges de la representació cartogràfica seleccionats des dels mapes i plans històrics, i el claustre com a lloc d'esdeveniments acadèmics, socials i polítics en fotografia i vídeo documental. Tots aquests motius inicials són alterats, interromputs, remesclats gràcies a la interacció de l'espectador que permet l'aparició de noves projeccions des dels dispositius mecànics distribuïts per la sala, de manera que trenquen la linealidad del discurs fílmic i generen diferents experiències perceptives. 
La instal·lació continua mostrant l'interés del grup d'investigació Laboratori de Llum per les qüestions relacionades pel coneixement, la imatge i el concepte d'universitat. En 2001 realitzem l'exposició PB97 0335 [Idea] [imatge] [universitat] a la Sala d'Exposicions de la Universitat Politècnica de València, abordant un plantejament inicial al tema que ara de nou estem proposant. La possibilitat d'intervindre a la sala Estudi General de la Nau ens permet aprofundir en alguns dels plantejaments proposats en el seu moment i experimentar en el dispositiu expositiu a partir del propi espai i de la Universitat de València.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI