Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

BOMBAS GENS. CENTRE D'ART
Herències. Les alqueríes de l'horta de València.


Herències. Les alqueríes de l'horta de València.

Herències. Les alqueríes de l'horta de València.

DATA: Des del dijous 4 de juliol fins al diumenge 13 d'octubre de 2019.
INAUGURACIÓ: Dijous 4 de juliol a les 20:15 hores.
LLOC: Bombas Gens.

En el paisatge d’horta que envoltava la ciutat de València, des de l’època medieval fins a principis del segle XX, hi va haver un element especialment distintiu de la forma d’habitar: l’alqueria.

L’alqueria era, juntament amb la barraca, l’habitatge per excel·lència, la casa de llauradors, el centre de gestió de les parcel·les de conreu, el motor d’una economia de proximitat, un lloc de vivències i continus canvis que va anar evolucionant al llarg del temps, adequant-se a les exigències de cada etapa històrica.

L’alqueria no era només una arquitectura, era el punt de convivència d’una família extensa, un lloc de sociabilitat essencial entre veïns, un edifici de producció i administració de collites i un subministrador de matèria primera per a l’elaboració d’algunes de les manufactures més importants de l’economia de la ciutat. En el seu interior s’elaborava vi i es produïa seda i aquestes activitats van deixar la seua empremta a les parets i al terra. Tot i que no van ser les úniques; moltes altres coses van deixar la seua empremta en aquestes cases que esguitaven els camps. Els bons temps van vestir els seus interiors de paviments luxosos, de riques estances i suculentes viandes i els mals temps van obligar a refer parets tombades per les riuades i les van preparar per a defensar-se de bandolers i assaltants.

Les alqueries són el nostre llegat, són l’herència d’un passat no tan aliè a nosaltres, d’una manera de vida inherent a l’Horta. A elles ens acostem en aquesta exposició amb la mirada de qui descobreix un món complex, proper i alhora desconegut, capaç de generar admiració quan arriba a nosaltres en forma d’evidències tan reals com les restes arqueològiques del celler medieval de l’Alqueria de Comeig que són visitables al jardí de Bombas Gens Centre d’Art.

AVÍS: Consulte ací l'horari especial de tardor


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI