Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

LA NAU - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Antes del Arte–cinquanta anys després.


Antes del Arte–cinquanta anys després.

Antes del Arte–cinquanta anys després.

DATES: Del 22 de febrer al 09 de juny de 2019.
HORARI: De dilluns a dissabte, de 10.00 a 20.00 hores. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. 
PREU: Entrada gratuïta, aforament limitat.
LLOC: Sala Martínez Guerricabeitia.

Comisariada per Santiago Pastor Vila.
Abans de l'Art va ser un grup d'artistes format a València, a la fi de la dècada dels seixanta del passat segle, la trajectòria del qual gaudeix de singular importància en el decurs que ha seguit l'art contemporani espanyol. L'interés de les seues investigacions radica en la seua especial aproximació a la relació entre l'art i la ciència; o, més aviat, a la consideració tendent, en termes conceptuals, a la *indiferenciación de les possibilitats d'acció entre tots dos camps del coneixement.
L'exposició plantejada constitueix una mirada retrospectiva sobre la tala, encara que tremendament intensa, marxa d'aquest col·lectiu artístic en un temps d'especial transcendència històrica, com és el que envolta l'any 1968. Fonamentalment, es reuneix una part considerable de les obres que van integrar les tres principals mostres del grup (Col·legi d'Arquitectes, València, 1968; Galeria Eurocasa, Madrid, 1968; i Galeria As, Barcelona, 1969).
En elles, un conjunt reduït d'artistes plàstics (Michavila, Sanz, Sempere, Nebot, De Soto, Teixidor e Yturralde) i músics (Marco i Llácer), inspirats programàticament pel crític Aguilera Cerni, van articular una consistent proposta de cort gestáltico i integradora de disciplines. Amb ella es va aconseguir un grau de contextualització notable dins del panorama artístic europeu, especialment l'italià.

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI