Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

MUVIM - MUSEU VALENCIÀ DE LA IL.LUSTRACIÓ I LA MODERNITAT
Visites guiades a «Pierre Verger».


Visites guiades a «Pierre Verger».

Visites guiades a «Pierre Verger». 

DATES: 01, 15, 16, 29 i 30 de juny de 2019. 06 i 07 de juliol de 2019.
HORARI: 11.30 hores.
PREU: Entrada gratuïta, aforament limitat.
LLOC: Sala Parpalló.

Visita guiada a l'exposició de fotografies que el fotògraf Pierre Verger va fer durant el seu viatge, en 1935, per l'Espanya republicana.
L'any 1935 el fotògraf Pierre Verger (París 1902 - Salvador de Badia 1996) va recórrer amb bicicleta la costa mediterrània des de Portbou, a la frontera francesa, fins a Cadis. Un recorregut que li va portar a visitar ciutats com Barcelona, Villareal, València, Alacant, Elx, Lorca, Granada, Almería, Úbeda, Córdoba, Sevilla, Màlaga, Arcs de la Frontera i Ronda. Els seus arxius també revelen que va passar per Madrid al final del seu viatge, possiblement mentre tornava a França.
Verger va retratar espontàniament als paseantes que es trobava pel camí, els paisatges, els carrers de les ciutats i les activitats quotidianes dels seus habitants, els edificis, etc. En les seues fotografies reconeixem, entre altres llocs, el Raval de Barcelona, l'antiga església de Sant Pasqual de Vila-real, les coves de Paterna, el port de València, l'ajuntament d'Alacant, el Palmerar d'Elx, l'església de Sant Joan de Lorca, la Alhambra de Granada, la Real Fàbrica de Tabacs de Sevilla i la Gran Via de Madrid. Així mateix, va prendre fotografies relacionades amb el folklore i la tradició. Aquestes escenes van cridar especialment l'atenció de qui estant destinat a ser un home de negocis com el seu pare, es va rebel·lar i va decidir dedicar la seua vida a explorar el món amb una cambra Rolleiflex.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI