Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

MUSEU DE LES CIÈNCIES "PRÍNCEP FELIPE"
“Mart. La conquista d’un somni” 

  • AV. PROFESSOR LÓPEZ PIÑERO, 7
  • 46013 VALENCIA
  • Telèfon: 902.10.00.31 (Reservas é Información)
  • Url:http://www.cac.es

Marte

Mart. La conquista d'un somni”

INAUGURACIÓ: 29 de maig del 2018, amb l'assistència de Pedro Duque
UBICACIÓ: Planta primera del Museu

VISITA GUIADA EXPOSICIÓ.-
HORARI: De dilluns a diumenge: 12.00 / 16.00 / 18.00 hores
PREU: 2'50 euros

MISSIÓ MART REALITAT VIRTUAL.-
HORARI: De dilluns a diumenge: 11.00 / 11.30 / 12.00 / 12.30 / 13.00 / 13.30 / 16.00 / 16.30 / 17.00 / 17.30 / 18.00 hores
PREU: 2'50 euros.

La fascinació i la curiositat per Mart naix fa 4.500 anys, quan els assiris van ser els primers a referenciar el planeta roig. L’exposició “Mart. La conquista d’un somni” ens acosta a esta fascinació i als reptes d’una futura colonització humana. La mostra oferix una visió de totes les perspectives del planeta, tant des del punt de vista científic com cultural i històric. Escolta com sonaria la teua veu o quin seria el teu pes a Mart i posa a prova els teus coneixements sobre el planeta roig amb un test d’imatges de la Terra i Mart.

A través de cinc grans blocs respondràs a preguntes com per què desperta tant interés? o quines dades el definixen i distingixen de la resta de planetes del Sistema Solar? Coneixeràs l’observació de Mart des del punt de vista científic i de la ciència-ficció; la seua influència en l’imaginari col·lectiu o com ha sigut la seua representació en la cultura. Finalment, realitzaràs un repàs per les diferents fites en la carrera espacial cap a Mart i el futur en la conquista humana del planeta.

“Mart. La conquesta d’un somni” inclou algunes peces de gran valor pel seu interés històric o documental. Llibres i instruments astronòmics originals del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler; un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria; il·lustracions originals de “La Guerra dels Mons”; una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei o dos maquetes impreses en 3D que recreen possibles habitacles en el planeta roig. 

L’exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica i en ella han col·laborat diverses institucions com l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), tant en l’assessorament com en préstec de peces.

 Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI