Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

MUSEU VALENCIÀ D'ETNOLOGIA
Faltar o morir. Un recorregut per l'absència.


Faltar o morir

Faltar o morir Un recorregut per l'absència.

DATA: Del 28 d'octubre de 2020 fins al 25 d'abril de 2021
LLOC: Sala 10.

Sense mortalitat no hi hauria història, ni cultura, ni humanitat. És la consciència de mort el que permet que l'ésser humà desenvolupe la vida. Les cultures són l'expressió d'abordar i tractar aquest fet primordial de l'existència humana. Grans pensadors han afirmat que la història no és més que una crònica del que els humans han fet amb la mort.

Faltar o morir indaga en allò que significa la mort per al grup que experimenta la pèrdua d'un dels seus membres, identificant les representacions col·lectives i les pràctiques rituals amb les quals els subjectes li donen sentit.

  Durant les primeres dècades del s XX la mort estava inscrita en el destí de les persones; era lamentada, però acceptada. Els subjectes faltaven d'un entorn, d'un context.

Amb l'arribada de la modernitat la mort ha sigut desallotjada de les nostres vides, convertida en tabú innomenable, oculta i delegada. Els subjectes moren més física que socialment, reduint la densitat significativa del procés de mort a una expressió estrictament biològica. L'ús de les paraules mai és innocent. Referir-se al procés de mort com faltar o morir representa dos models en conflicte sobre els quals cal reflexionar. Aquesta exposició pretén ser part d'aqueixa reflexió.

Més informació: consulte en la seua pàgina web


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI