Servicios de la web

Hall

Mesures restrictives a la ciutat de València


La situació d'emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19, l'extensió de la malaltia, la seua facilitat de contagi i l'increment del nombre de casos en les últimes setmanes a la ciutat de València, especialment en franges d'edat joves i adults que aconsellen evitar qualsevol esdeveniment massiu, va fer necessari que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l'establiment de mesures excepcionals i temporals a la nostra ciutat des del passat dia 14 d'agost, per un període de 14 dies, que ha sigut prorrogat fins 24 de setembre 2020. .

En data de 18 d'agost l'esmentada Conselleria emet l'oportuna Resolució amb noves mesures extensives a tota la Comunitat Valenciana, per un període de 21 dies, que es prorrogarà 21 dies més a partir del pròxim 8 de setembre, amb l'objectiu de mantindre el control de la transmissió de la citada malaltia.

Aquestes restriccions a la nova normalitat a la ciutat de València es concreten en:

1.- Establiments d'hostaleria, restauració, oci nocturn, casinos i salons de joc
- Se suspén l'activitat de les discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb o sense actuacions musicals en directe.
- Els establiments de hostaleria i restauració hauran d'assegurar la distància de 1,5 metres entre persones situades en diferents taules o agrupació de taules i l'ocupació serà d'un màxim de deu persones per taula o agrupació de taules, tant a l'interior com en terrasses. A més, estaran obligats a tancar a la 01:00h de la matinada, i no acceptar nous clients a partir de les 00.00h.
- En els centres o parcs comercials a partir de les 00.00 hores es transitarà per les àrees comunes exclusivament per a accedir o eixir dels locals d'hostaleria o d'oci que hi haguera, no podent romandre ni consumir en aquestes àrees.

2.- Hotels i allotjaments turístics
Hotels i allotjaments turístics han de limitar l'aforament de zones comunes al 60% i reduir a 25 persones el màxim d'activitats grupals.

3.- Activitats culturals
- Esdeveniments o activitat multitudinària d'afluència prevista superior a 400 persones s'haurà de fer estudi previ d'evaluació i autorització.En les activitats culturals a l'aire lliure, l'aforament no podrà superar el 60% i la màscara serà obligatòria encara que es puga guardar la distància. En els concerts a l'aire lliure la distància també haurà de ser de metre i mig. El públic haurà de romandre assegut i es requerirà seient resevat.

4.- Reunions socials
S'estableix un màxim de persones per grup en reunions familiars o socials, en espais privats, de fins a 10 persones.

5.- Residències de persones majors i diversitat funcional:
En les residències de majors quedaran suspeses les visites al centre i les eixides dels usuaris, sempre mantenint les excepcions per raons sanitàries o criteris mèdics. En totes les visites i eixides excepcionals que es mantinguen, s'hauran d'extremar les mesures de prevenció i protecció (distància, protecció i higiene).

6.- Botelló
El botelló o consum col·lectiu en espai públic (ja prohibit), queda declarat com a «situació d'insalubritat i no estarà permés».

7.- Limitació a fumar.
No es podrà fumar en la via pública o en espai a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys 2 metres. Aquesta limitació inclou qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o assimilats.

La màscareta serà obligatòria en tots els àmbits públics.

(18/08/2020) RESOLUCIÓ de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l’adopció de les mesures establides en l’acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció contra la Covid-19. (14/08/2020) RESOLUCIÓ de 13 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorda mesures addicionals a la ciutat de València durant 14 dies naturals comptats a partir del dia de hui, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 que viu en l’actualitat la localitat.
Prudència i responsabilitat en la Desescalada


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI