Servicios de la web

Hall

Mesures restrictives a la ciutat de València


La situació d'emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19, l'extensió de la malaltia, la seua facilitat de contagi i l'increment del nombre de casos en les últimes setmanes a la ciutat de València, especialment en franges d'edat joves i adults que aconsellen evitar qualsevol esdeveniment massiu, va fer necessari que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l'establiment de mesures excepcionals i temporals a la nostra ciutat.

Normativa reguladora de les mesures restrictives (enllaç)

RESTRICCIONS VIGENTS FINS A LES 23.59 HORES DE 9 DE DESEMBRE DE 2020 A LA CIUTAT DE VALÈNCIA:

1.- Circulació de persones

- Des del 30 d'octubre a les 12.00h. es tanca perimetralment tot el territori de la Comunitat Valenciana.

- Es prohibeix la circulació, deambulació i permanència en vies i espais d'ús públic de totes les persones i vehicles, entre les 00.00 hores i les 06.00 hores, amb excepció de la realització d'activitats laborals i professionals, necessitats sanitàries, cuidat de persones o causa de força major.

2.- Establiments d'hostaleria, restauració, oci nocturn, casinos i salons de joc
- Se suspén l'activitat de les discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb o sense actuacions musicals en directe.
- Els establiments de hostaleria i restauració hauran d'assegurar la distància de 1,5 metres entre persones situades en diferents taules o agrupació de taules i l'ocupació serà d'un màxim de 6 persones per taula o agrupació de taules, tant a l'interior com en terrasses. A més, estaran obligats a tancar a la 00:00h de la matinada, i no acceptar nous clients a partir de les 23.00h.
- 1/3 de l'aforament a l'interior i 50% de l'aforament en terrasses.
- Es prohibeix el consum en barra.
- No es permeten els serveis tipus self-service o bufet.
- No es permetrà el consum col·lectiu o en grup, de begudes al carrer o en espais públics alié als establiments d'hostaleria o similars.

3.- Reunions familiars i socials
- Es permeten fins a un màxim de 6 persones per grup les reunions familiars o socials, tant en espais públics o privats, a excepció de convivents.

4.- Els jardins i zones d'esplai a l'aire lliure.
- Oberts solament des de les 8.00 a les 22.00 hores.

5.- Hotels i allotjaments turístics
Hotels i allotjaments turístics han de limitar l'aforament de zones comunes a 1/3. Les persones pertanyents a diferents grups de convivència no podran pernoctar ni utilitzar simultàniament els serveis col·lectius..

6.- Biblioteques, museus cinemes, teatres...
Biblioteques i arxius: Permeses les activitats culturals i d'estudi en sala, sempre que no se supere el 50% del seu aforament.
Museus i sales d'exposicions, visites i altres activitats culturals en monuments i altres equipaments culturals: poden acollir tant visites de públic com activitats... seran accessibles per a la seua visita individual, de convivents o de grups de fins a sis persones, sempre que no se supere el 50% de l'aforament autoritzat, per a cadascuna de les sales i espais tancats del museu.
Cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars, i recintes i establiments destinats a actes culturals i espectacles a l'aire lliure: públic assegut i aforament del 50%..

7.- Centres de persones majors:
S'estarà al que es disposa en la Resolució de 17 d'agost de 2020 de la Vicepresidencia i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableix el pla d'actuació en les residències de persones majors dependents, els centres de dia, els habitatges tutelats i els CEAM/CIM, de la Comunitat Valenciana, en el context de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.
Els centres especialitzats d'atenció a majors i anàlegs seguiran l'indicat de la Fase 2 de l'annex IV d'aquesta resolució, i per tant l'atenció serà exclusivament amb cita prèvia, l'activitat serà de manera individual per als serveis de parafina, podologia, fisioteràpia, teràpies rehabilitadores i perruqueria, i es no hi haurà activitats grupals.

8.- Venda d'alcohol
- Es prohibeix durant la franja horària compresa entre les 22.00 hores i les 08.00 hores de l'endemà, excepte en els establiments d'hostaleria i restauració.

9.- Consum d'alcohol a la via pública botelló
- Es prohibeix el consum absolut d'alcohol en la via pública, les 24 hores del dia excepte en els establiments d'hostaleria i restauració. El botelló o consum col·lectiu en espai públic (ja prohibit) queda declarat com a «situació d'insalubritat i no estarà permés».

10.- Limitació de fumar.
- No es podrà fumar en la via pública o en espai a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys 2 metres. Aquesta limitació inclou qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o assimilats.

11. Vetles, enterraments i cerimònies no religioses
Aforament limitant a 1/3 amb un límit de 25 persones en espais a l'aire lliure o de 15 en espais tancats i garantint la distància de seguretat.

La màscareta serà obligatòria en tots els àmbits públics.

26/10/2020 Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per a contindre la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2. (18/08/2020) RESOLUCIÓ de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l’adopció de les mesures establides en l’acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció contra la Covid-19. (14/08/2020) RESOLUCIÓ de 13 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorda mesures addicionals a la ciutat de València durant 14 dies naturals comptats a partir del dia de hui, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 que viu en l’actualitat la localitat.
Prudència i responsabilitat en la Desescalada


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI