S'està cercant, espereu....

Modelo ciudad - València

Modelo ciudad

Tornar

València exposa a Madrid el seu model urbanístic de renaturalització de l'espai públic

Sandra Gómez participa en la taula redona “Nous Urbanismes”, per a explicar l'aposta per una ciutat compacta que iguala la qualitat de vida dels barris

• El model de ciutat de València model de ciutat aposta principalment per la qualitat de vida

14/06/2022

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, participa esta vesprada en la taula redona Nous Urbanismes, que se celebra en les instal·lacions de IFEMA a Madrid, on exposarà el nou model urbanístic que està impulsant la ciutat de València per a igualar els seus barris, millorar la qualitat dels habitatges i recuperar l'espai públic, tant per a convertir-lo en un espai amable per als vianants com per a combatre els efectes del canvi climàtic. “El model de desenvolupament urbà de la ciutat de València hui és una referència nacional i tant és així que hem sigut triats com una de les ciutats per a donar una conferència en el marc dels nous urbanismes del segle XXI per a les grans ciutats d'Espanya”, ha explicat Gómez.

 

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana ha avançat que València exposarà en la trobada “el nou model de desenvolupament urbanístic, un model que tracta d'aconseguir l'objectiu més senzill i, al mateix temps, el més complicat: fer feliços als veïns i veïnes que viuen a la nostra ciutat. I això passa per fer un model de ciutat que aposte principalment per la qualitat de vida”, ha indicat.

Gómez ha manifestat que eixe canvi de model de ciutat s'està realitzant des de diversos àmbits: “En primer lloc, transformant el model de ciutat. De ser una ciutat radial a policèntrica, passar a ser una ciutat que aposta per la mescla d'usos, una ciutat compacta, de 15 minuts, que descarta continuar generant nous sectors urbanitzables a costa de destruir la nostra horta, i que aposta per millorar els nostres barris, dotant-los de nous servicis públics per a igualar les oportunitats dels seus veïns i veïnes”, ha continuat.

“En segon lloc, estem construint una ciutat que aposta per combatre el canvi climàtic, que aposta per recuperar l'espai públic, per convertir en zona de vianants les seues places, per generar nous parcs, nous jardins, que renaturalitza l'espai públic. I en tercer lloc, perquè millora la qualitat de l'habitatge tant de nova planta com el que respecta a rehabilitar i millorar la qualitat de la preexistent i fer-la accessible. Per això, apostem per generar nous parcs d'habitatge públic de lloguer accessible, per augmentar els percentatges d'habitatge de protecció pública i per canviar les ordenances perquè les noves realitats i les noves famílies es reflectisquen en el disseny dels nostres habitatges, fent-les també més eficients des d'un punt de vista del consum energètic, de la ventilació, de la climatització, incorporant espais exteriors”, ha continuat la vicealcaldessa.

Gómez ha destacat que este procés de transformació va començar en 2015, i està permetent “construir un model de ciutat que iguala la qualitat de vida dels barris, que aposta per millorar la qualitat dels seus habitatges, per fer-ho accessible i per millorar l'espai públic perquè puguem lluitar contra el canvi climàtic. En definitiva, una ciutat que millora la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes i per tant els fa més felices”, ha finalitzat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez