Inici - València

 

MOBILITAT

 

Informació addicional

 

                  Ordenança de Mobilitat      La plaça és teua      Nova Xarxa EMT      Programa Operatiu FEDER       Anell Ciclista      Ciutat Vella      Enllaç a la Guia de Mobilitat Sostenible      Zones d'estacionament d'autobusos turístics de visita a València     Compartir cotxe!      Circulant amb bicicleta      Empresa Municipal de Transports      Valenbisi            Seguix-nos       Seguix-nos en Facebook      Pla de Mobilitat      App ciudad      Bicicletes   

Incidències

01-12-2021 Partit València Basket Femení-Ensino Lugo al Pavelló de la Font de Sant Lluís (20:00-22:30h). Consulta plànol adjunt.

01-12-2021 OBRES URBANISME: tancada l'avinguda de Maria Cristina. Es pot accedir a la mateixa des d'avinguda de l'Oest i el carrer de les Carabasses (s'ha invertit el seu sentit) o per este mateix recorregut accedint des de Sant Vicent i el carrer de Llanterna.

23-11-2021 Tancat el carrer d'Isabel la Catòlica entre la Gran Via Marquès del Túria i Ciril Amoròs per obres d'urbanisme.

23-11-2021 Ocupat carril dret d'Antonio Ferrandis d'eixida per obres.

10-11-2021 Per treballs s'estreteix la calçada en Blasco Ibáñez sentit Cabanyal, a l'altura de Serradora, deixant 2 carrils lliures a la circulació.

07-11-2021 SERVICI CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA: restringit el trànsit rodat al carrer de l'Alcalde Albors, entre Pérez Galdós i el carrer de l'Olivereta, per treballs de reparació.

07-11-2021 SERVICI CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA: treballs de reparació al carrer del Duc de Mandas, entre els carrers del Pare Viñas i Sant Joan Bosco, que deixen un sol carril lliure a la circulació i suprimeixen les parades de la línia 12 de l'EMT.

26-10-2021 Ocupació, per obres, de la zona d'estacionament i el carril esquerre d'avinguda del Port, entre els carrers d'Abén al Abbar i del Doctor Manuel Candela. Obert el carril bici.

24-10-2021 SERVICI OBRES D'INFRAESTRUCTURES: tallat el carrer de Trafalgar entre els carrers de Carolina Álvarez i Rodrigo de Pertegás. Es coordina amb el Centre de Salut per a l'accés d'ambulàncies.

24-10-2021 SERVICI CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA: tallat el carrer d'Espinosa (exceptuant l'accés a garatges) i el carrer de Juan de Mena (accés a garatges des del carrer de San Pedro Pascual). Es coordina desviament de l'EMT.

15-09-2021 SERVICI CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA: ocupats 2 carrils en Cardenal Benlloch direcció Eduard Boscà i ocupada mitja calçada en l'accés al Pont de l'Àngel Custodi des de l'Albereda (açò pot provocar que en determinats moments del dia es desvie tot el trànsit provinent des d'Eduard Boscà cap a Peris i Valero, impedint que es faça la rotonda de forma completa, i que es tanque també el tram de l'Albereda entre Plaça Saragossa i el Pont de l'Àngel Custodi).

26-04-2021 OBRES PLAÇA DE LA REINA. Consulta talls i desviaments a la circulació al document adjunt.

26-04-2021 REURBANITZACIÓ PLAÇA DE BRUGES, LLOTJA I MERCAT CENTRAL. Consulta talls i desviaments al trànsit al document adjunt.

Previsions

30-11-2021 [DIVENDRES 3/12] TALLS AL TRÀNSIT PREVIS A LA MARATÓ TRINIDAD ALFONSO EDP 2021: a partir de les 22:00 hores, es tanca al trànsit rodat el Pont de Montolivet en ambdós sentits i el vial de Professor López Piñero en direcció cap al centre de la ciutat, per al muntatge de l’arc d’eixida de la prova. Estos talls es mantenen fins el diumenge 5 de desembre a les 21:00 hores.

30-11-2021 [DISSABTE 4/12] TALLS AL TRÀNSIT PREVIS A LA MARATÓ TRINIDAD ALFONSO EDP 2021: a partir de les 16:00 hores, es tanquen ambdós sentits de l’avinguda de l’Institut Obrer, entre les avingudes d’Amado Granell Mesado i Professor López Piñero. També a partir de les 22:00 hores, i fins el diumenge a les 11:30 hores, es tanca l’avinguda del Professor López Piñero entre els carrers de l’Alcalde Reig i de Ricardo Muñoz Suay.

30-11-2021 [DIUMENGE 5/12] MARATÓ VALÈNCIA TRINIDAD ALFONSO EDP 2021 (08:15-15h). Consulta recorregut al PLÀNOL ADJUNT. El Pont de l’Assut de l’Or roman tancat en sentit d’entrada a la ciutat des de primera hora del matí, mentre que en sentit eixida roman obert en tot moment. L’EMT ofereix servici gratuït fins les 16:00 hores.

30-11-2021 [DISSABTE 4/12] Partit València Basket Femení-Baxi Ferrol al Pavelló de la Font de Sant Lluís (12:30-15:00h). Consulta plànol adjunt.

30-11-2021 [DIUMENGE 5/12] Futbol Levante UD-Osasuna a l’estadi Ciutat de València (18:30-20:15h). Consulta plànol adjunt.

30-11-2021 [DIMECRES 8/12] Processó Cívica i Homenatge a la Senyera (11:30-13:30h) pel següent recorregut: Mercat del Cabanyal, avinguda de la Mediterrània, carrer de la Reina, Dr. J.J. Dómine, carrer de Josep Aguierre i Plaça Juan Antonio Benlliure.

Reordenació de la mobilitat en Ciutat Vella

El Carme

La Regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València ha establert noves ‘zones residencials' amb ús preferent de residents i logística acabant amb el trànsit oportunista. Amb esta intervenció es dignifica i reforça el caràcter residencial del districte de Ciutat Vella. L'operació comprèn els barris del Carme, El Pilar i El Mercat, concretament l'àrea entre Blanqueria, pel nord; Guillem de Castro, per l'oest; el carrer de Guillem Sorolla, pel sud, i l'entorn dels carrers de Serrans, Calatrava, Puríssima, Estamenyeria Vella i Ercilla per l'est.

Seguint la dinàmica de l'actuació de Serrans, l'operació consistix en l'establiment de nous itineraris d'entrada i eixida a les diferents zones de Ciutat Vella. Estos canalitzaran el trànsit d'entrada des de la Ronda Interior cap als domicilis, estacionaments, comerços i espais reservats de càrrega i descàrrega i dirigiran la seua eixida cap a un punt pròxim de la mateixa ronda, evitant així el trànsit oportunista i innecessari.

LES SET CLAUS DE L'ACTUACIÓ

1. Zona residencial (20 Km/h i prioritat per a vianants).
L'objectiu de l'actuació és consolidar els barris del Carme, El Pilar i El Mercat, de Ciutat Vella, com a zona residencial. Açò implica que es tracta d'una zona especialment condicionada i destinada en primer lloc als vianants i en la qual s'apliquen normes especials de circulació com ara: velocitat màxima de 20 km/h, concessió de la prioritat als vianants per part dels qui conduïxen i estacionament permés únicament en llocs indicats amb senyals o marques.

2. Cinc portes d'accés lliure amb les seues corresponents eixides.
Esta actuació no restringix l'accés lliure del trànsit, però, en acabar amb els itineraris oportunistes, fa inútil el trànsit que no tinga com a destinació un punt dins de l'itinerari interior de cada bucle. Així, depenent de quina siga la nostra destinació, entrarem per una o una altra porta.

3. Quart canvia de sentit.
Per a generar estos itineraris interiors mínims, algunes vies canvien el sentit de la circulació. El canvi més destacat és el del carrer de Quart –en el tram entre el carrer de la Mare de Déu de la Misericòrdia i la plaça del Tossal. També modifiquen el seu sentit:


· Carrer de Ripalda - tram entre els carrers de la Beneficiència i dels Soguers;
· Carrer de Pinzón - tram entre els carrers de Quart i d'Alejandra Soler (abans carrer del Doctor Beltrán Bigorra);
· Carrer de la Mare de Déu de la Misericòrdia.
· Carrer de Sant Miquel –entre la Plaça de Mossén Sorell i la Plaça de Tavernes de la Valldigna-, que ara permet la circulació direcció al carrer d'Alejandra Soler.
· Tram de la Plaça de Mossén Sorell –entre el carrer dels Soguers i el carrer de la Corona- que queda en doble sentit de circulació regulat mitjançant pas alternatiu, amb preferència per als qui ixen de la plaça.

4. Nous espais per a vianants.
Com a resultat de l'operació, les següents ubicacions passen a ser espais només per a vianants:

· Entorn de la plaça de Santa Úrsula;
· El tram del carrer de Dalt, entre els carrers de Sant Tomàs i l'Hostal de Morella;
· Els carrers del Pintor Fillol i del Pare d'Òrfens, entre la plaça de l'Arbre i la marginal dreta de l'antic llit del riu Túria.

Així com es va fer a l'entorn de les Torres de Serrans i de la plaça del Mercat i la Llotja, les persones recuperen estos carrers i els vehicles autoritzats a circular puntualment per ells han d'adaptar-se al ritme dels vianants.

5. Accés garantit a vehicles d'emergència.
El fet que l'actuació es realitze mitjançant senyalització vertical i horitzontal, sense barreres físiques, possibilita en tot moment l'accés a vehicles d'emergència i servicis a tots els carrers, encara que solament es produirà en circumstàncies excepcionals. En cas contrari els desplaçaments interns els realitzaran com la resta de vehicles, subratllant el caràcter residencial i respectant els nous espais per a vianants.

6. Millora per a la seguretat i la qualitat ambiental.
Amb esta operació, tant veïns i veïnes com a visitants d'esta zona singular de la ciutat de València es voran beneficiats per la reducció de la contaminació atmosfèrica i sonora que genera el trànsit.

7. Noves zones de càrrega i descàrrega.
El nou disseny inclourà noves zones de càrrega i descàrrega en la plaça del Forn de Sant Nicolau, el carrer de Pinzón, el carrer d'Alejandra Soler, la plaça del Portal Nou, la plaça de Sant Jaume, el carrer de la Corona i el carrer de Murillo.