Àrees d'intervenció - València

Àrees d´intervenció >> Àrea d'educació, cultura i esport

Exposició “El Treball de les Dones en la Tabaquera de València”. 2012

Expo Treball de les Dones en la Tabaquera

Esta exposició, va formar part del programa d'activitats de 2012, del 8 de març Dia Internacional de la Dona. La idea va sorgir en el moment en què la Delegació de Benestar Social de l'Ajuntament de València es va traslladar a l'edifici de la Tabaquera en l'estiu de 2009. En ella es mostra i reconeix el treball que realitzaven les dones valencianes en l'antiga Fàbrica de Tabacs de València. Es va realitzar conjuntament amb la Regidoria de Cultura, a través del Museu d'Història de València.

Es va ubicar en el pati d'entrada de les antigues dependències de la fàbrica, actual Ajuntament de València. C/ Amadude Savoia ,11. València.

L'exposició està composta per onze panells descriptius, que ens il·lustren sobre la història de la importància del tabac en l'economia espanyola i de la incorporació de les dones a esta indústria.

També ens narren la seua vida laboral, organització, salaris, compatibilitat amb la criança de les seues criatures i la repercussió d'esta figura professional en la societat. Tot això d'una manera breu, en la qual primen les imatges de les treballadores de la indústria tabaquera del nostre país fins mitjan del segle passat i l'arquitectura de la nostra ciutat unida a este negoci.

El contingut de l'exposició està a disposició d'entitats i associacions interessades. Consta d'11 panells de 2x1 metre en suport rígid i 11 peanyes metàl·liques per a suport. No requerixen subjecció a paret.

|
Veure exposició Sol·licitar l'exposició

Informació addicional

Préstec d'exposicions

Exposició
75 aniversari del vot femení a Espanya
El trabajo de las mujeres en la tabaquera de Valencia

 

Guia per a Consells Escolars
Adolescents sense violència
8 de març
III Certamen de Relats Beatriu Civera