Campañas Municipales | Ayuntamiento de Valencia - València

Dimarts

25

Gener

Cerca avançada

Tornar

21 de març. Dia internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial (manifest)

Cartell guanyador del concurs
Logo Servici Cooperació

MANIFEST AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L´ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de març Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. Este dia recorda la Matança de Sharpeville, ocorreguda en 1960, quan manifestants que protestaven per l'aplicació de l'apartheid moriren a les mans de la policia. La celebració del 21 de març ens impulsa a continuar lluitant per eliminar de la nostra societat la discriminació racial i la xenofòbia, encara presents en l'actualitat en diferents formes.

En proclamar el dia en 1966, l'Assemblea General va instar la comunitat internacional a redoblar els seus esforços per a eliminar totes les formes de discriminació racial i/o ètnica, per tant, el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial ens recorda la nostra responsabilitat col·lectiva de promoure i protegir els ideals de la Declaració Universal dels Drets Humans, el primer article de la qual afirma que tots els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets.

Des de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració considerem important la celebració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial perquè ens dona l'oportunitat de sensibilitzar el públic en general i reivindicar el respecte i l'aposta per la diversitat enfront de l'odi i demostrar-ho mitjançant la creació de polítiques públiques encaminades a valorar la diversitat i previndre i revertir l'exclusió.

València ja és, hui en dia, una ciutat d'acolliment i durant anys ha rebut població de diversos llocs i orígens que buscaven una vida digna i oportunitats de desenvolupament. Persones que arribaven i arriben a la nostra ciutat de la mateixa forma en què tots eixos valencians i valencianes van emigrar en uns altres temps buscant protecció, llibertat i una vida digna.

Actualment la nostra ciutat compta amb un 12,8% de població migrada, de diferents nacionalitats i orígens. Són moltes les ocasions en què València reivindica la diversitat de totes les cultures i formes de vida per a conviure en el respecte, l'entesa i l'aprenentatge mutu.

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, desenvolupa diferents projectes de sensibilització contra el racisme, la discriminació i la intolerància, com el programa Xarxa Apuja el To Contra el Racisme. Entre altres iniciatives del projecte, en el qual participa un ampli grup d'alumnes i alumnes dels centres d'ensenyament de secundària de la ciutat, es va organitzar un concurs de cartells per a aquest Dia Internacional, el cartell guanyador del qual és el que il·lustra el present manifest.

Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València