S'està cercant, espereu....

Estàs en: Agenda de la ciutat

Infociudad - PARC CENTRAL - València

Vés enrere Infociudad - PARC CENTRAL

PARC CENTRAL

HORARI:

Primavera - estiu (de març a octubre): de 7.30h a 21.30h.
Tardor - hivern (de novembre a febrer): de 7.30h a 20.30h.

Horari de la font:
Primavera - estiu: 10.30h a 14.30h i 17.00h a 21.30h.
Tardor - hivern:     9.30h a 14.00h i 17.00h a 20.00h.

 

El Parc Central, inaugurat parcialment al desembre de 2018, naix després d'una llarga obstinació de la ciutat de València per recuperar els terrenys ocupats per les vies del tren que separen en dos el centre i sud de la ciutat. D'aquesta forma, i quan les diferents fases del projecte queden executades, es recuperarà un espai cèntric de destacades dimensions, unint barris històricament separats per les vies, al mateix temps que es crea una moderna zona verda i equipaments culturals i socials.

El parc ha sigut dissenyat per la paisatgista Kathryn Gustafson després de guanyar un concurs internacional i cada zona del parc té la seua pròpia tipologia botànica i combina prades amb zones arbustives i passejos arbratges.

Els edificis històrics atribuïts al gran arquitecte Demetrio Ribes, autor del disseny de l'estació del Nord, que han format part de la infraestructura ferroviària de la ciutat i molts d'ells protegits pel seu alt valor arquitectònic i patrimonial, han sigut restaurats per a diferents usos culturals i esportius.

 

Les principals zones en la qual s'estructura el parc són:

  • LA PLAÇA DE DEMETRIO RIBES: on se situen la majoria dels edificis històrics i es converteix en un centre neuràlgic d'activitats culturals i recreatives.
  • EL JARDÍ DE L'HORTA: que conjumina la tradició de l'horta valenciana amb la bellesa d'un jardí ornamental.
  • EL JARDÍ DE LA INFÀNCIA: zona destinada al joc i esbarjo dels xiquets i xiquetes amb rocòdrom, un futur terrari, prades i diversos jocs infantils.
  • EL JARDÍ ROMÀNTIC: format per multitud de platabandes florals de gran interés ornamental.

MÉS INFORMACIÓ

Ubicació

CARRER FILIPINES , S/N

46006 VALÈNCIA

SocialnetworkShareAgenda no està disponible temporalment.