S'està cercant, espereu....

Estàs en: Agenda de la ciutat

Infociudad - JARDÍ BOTÀNIC - València

Vés enrere Infociudad - JARDÍ BOTÀNIC

JARDÍ BOTÀNIC

HORARI: Obert tots els dies, tret els dies amb vent i pluja, i els festius 25 de desembre i 1 de gener.

De novembre a febrer: de 10:00 a 18:00 hores
Març i octubre: de 10:00 a 19:00 hores
Abril i setembre: de 10:00 a 20:00 hores
De maig a agost: de 10:00 a 21:00 hores

PREUS:

Llistat de preus del Jardí Botànic.
Jardí Botànic

El Jardín Botánico de la Universidad de Valencia tiene su origen en un huerto para la enseñanza de la botánica o hort de simples que se creó durante el siglo XVI, aunque desconocemos su emplazamiento original. En el siglo XVIII, con la llegada de las ideas de la Ilustración y el apoyo de ciertas organizaciones como la Real Sociedad Económica de Amigos del País, se instaló el nuevo jardín, más adaptado a los avances científicos, en el llamado huerto de Tramoyeres, extramuros de la calle de Quart. Pero los trabajos en él no comenzarían hasta 1803, bajo la dirección del rector Vicent Blasco.

|

La seua època d'esplendor li va arribar sota la direcció del catedràtic de Botànica Félix Pizcueta, entre 1829 i 1863, qui va millorar les col·leccions i va permetre l'aclimatació de plantes exòtiques. Poc després es va ampliar el jardí cap al Passeig de la Petxina, es va construir l'hivernacle de la Bassa i a finals del segle XIX es va construir el gran umbracle, obra de l'arquitecte Arturo Mélida.

Jardí Botànic

Hui compta amb una important col·lecció botànica, amb unes tres mil espècies d'arbres i plantes provinents dels cinc continents, destacant la col·lecció de palmeres i arbres tropicals o la de cactus i altres plantes del desert. Des de 1987 el Jardí Botànic s'ha recuperat com a centre investigador i docent de la Universitat, independent de les Facultats i adscrit directament al rectorat, realitzant-se importants obres d'adaptació que van culminar l'any 2000.

|
Mes informació sobre accesibilitat

Ubicació

QUART , 80

46008 VALÈNCIA

Jardín Botanico2.JPG

Aparcament

1 plaça reservada al C/ de Quart, 77; 1 plaça reservada al C/ de Quart, 63; 1 plaça reservat al C/ del Túria, 53


Serveis


Accés

Disposa d'un únic accés totalment adaptat al jardí tancat, des del c/ de Quart. La resta de portes són únicament utilitzades en cas d'emergència


Circulació horitzontal

Tots els carrers i itineraris disposen de paviment de terra batuda, excepte als edificis (hivernacles i umbracle) que disposen de paviment empedrat, la majoria dels accessos i itineraris interiors d'eixos edificis estan adaptats, amb rampes amb passamans i pendents menors al 5%.


Zones d'oci, serveis i mobiliari

A l'accés principal, que discorre a través de l'edifici d'investigació botànica, hi ha la recepció i les taquilles (adaptades), així com uns WC adaptats unisex i una sala de congressos adaptada. Dins del Jardí Botànic hi ha diversos edificis, que corresponen als hivernacles i l'umbracle, a l'interior dels quals hi ha gran varietat de col·leccions de plantes exòtiques.