S'està cercant, espereu....

Estàs en: Agenda de la ciutat

Agenda de la ciudad | Ajuntament de València - València

Dimarts

21

Març

Cerca avançada

Tornar

Exposició "Entre llums i ombres". Tècniques fotogràfiques del s.XIX

MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS

DATA: 02 de febr. 2023 - 23 d’abr. 2023
HORARI: De dimarts a diumenge, de 10:00 a 19:00 h.
PREU: GratuïtaL'exposició “Entre llums i ombres” de Juan Ferrete, és una mostra de fotografies de revelats artesanals, amb les tècniques dels pioners del s.XIX, i amb una temàtica relacionada amb la botànica, la ciència i la història en l'art.

TÈCNIQUES FOTOGRÀFIQUES DEL S. XIX:

- ESTENOPEICA: fotografies fetes amb una llanda, en lloc de càmera fotogràfica, que es basen en el principi de càmera fosca i es revelen en laboratori. 
- FOTOGRAMA: els fotogrames són estampacions sobre paper fotosensible en blanc i negre. Els va inventar W. H. Fox Talbot en 1842.
- ANTOTÍPIA: tècnica d'estampació a color, descoberta en 1842 per John Herschel, que aprofita les propietats fotosensibles de plantes com l'espinac i la remolatxa.
- CIANOTÍPIA: tècnica emprada per la botànica Anna Atkins en 1840, amb la qual va il·lustrar el primer llibre de fotografia i, així, es convertí en la primera dona fotògrafa.
- ART I CIÈNCIA: En l'intent de fusionar l'art amb la ciència, cal destacar les obres fetes a l'Estació Biològica de Doñana, en col·laboració amb el CSIC, en què l'autor combina tècniques antigues amb tècniques digitals per a retratar algunes de les plantes de Doñana que estan en perill d'extinció.