Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aprova el traspàs definitiu a la Generalitat de la gestió de la residència "La Nostra Casa"

L’Ajuntament deixarà d’invertir més de dos milions d’euros anuals del Pressupost Municipal, que podrien dedicar-se a altres necessitats dels Servicis Socials

• Imatge de la residència La Nostra Casa, al carrer Vall de la Ballestera

02/09/2021

"Des de l'Ajuntament de València traslladem la gestió d'este magnífic recurs, un centre de referència, a la Conselleria perquè és la que té competències pròpies en relació a la gestió dels recursos residencials que hi ha en tot el territori valencià. Normalitzem i distribuïm els recursos perquè el sistema dels Servicis Socials funcione segons la Llei de la qual ens hem dotat".

 

Així, l'Ajuntament estalviarà uns recursos que podran destinar-se a altres servicis dels quals sí que té la competència. La residència i centre de dia "La Nostra Casa - Vall de la Ballestera" es va posar en marxa en 2004. Les instal·lacions van ser entregades a l'Ajuntament per la Fundació Ajuda al desvalgut que presideix Esther Koplowitz. Ja en 2011 els grups de l'oposició van presentar una moció en la qual es demanava a la Generalitat que signara un conveni amb l'Ajuntament per a costejar les places.

L'Ajuntament de València ha vingut abonant anualment uns 2,2 milions d'euros per este servici, un recurs públic amb 60 places en residència per a persones amb discapacitat intel·lectual en tots els seus graus: profund, sever, moderat i lleuger i, 40 places en Centre de Dia, per a persones amb discapacitat intel·lectual severa i profunda.

La cessió d'este centre permetrà que la xarxa residencial tinga un únic titular, que és la Generalitat, per la qual cosa els ajuntaments poden alliberar fons per a destinar-los a recursos per a la prevenció i la promoció de l'autonomia personal, promocionant l'atenció domiciliària.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano