S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'artista valenciana Inma Bermúdez, Premi Nacional de Disseny 2022, elaborarà la felicitació de Nadal de l'Ajuntament

Joan Ribó: “l'any en el qual la nostra ciutat és la Capital Mundial del Disseny, te major importància el suport a l'activitat de les persones i entitats que es dediquen al disseny en tots els àmbits professionals”

• El Premi Nacional d'Innovació i Disseny 2022 va ser concedit a l'autora valenciana el mes de setembre passat

01/12/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut hui a l'Ajuntament l'artista valenciana Inma Bermúdez, que ha sigut distingida amb el Premi Nacional d'Innovació i Disseny 2022. La creadora serà l'encarregada de dissenyar la targeta amb la qual l'alcalde felicitarà tota la ciutadania les pròximes festes de Nadal. Tal com ha destacat l'alcalde, “l'any en el qual la nostra ciutat és la Capital Mundial del Disseny, té major importància l'impuls i el suport a l'activitat que duen a terme les persones i entitats que es dediquen al disseny en tots els àmbits professionals”.
 

De fet, ha destacat l'alcalde, la nostra ciutat ha apostat pel disseny “com un element identitari fonamental, des de la voluntat de fer de València una urbs referent en creativitat, prosperitat, inclusió, sostenibilitat i resiliència”. I, a més, ha afegit Ribó, “hem volgut definir la nostra relació amb l'activitat del disseny, posant l'accent sobre el caràcter i la importància social que té al servici del desenvolupament de les societats”.

Per a això, València està duent a terme durant tot l'any un ampli programa d'activitats de promoció i divulgació del disseny, que s'assenta sobre els conceptes de patrimoni, inclusió, sostenibilitat, economia, didàctica i salut. “I tot això -ha afegit l'alcalde- amb el repte de donar a conéixer a la ciutadania què és i per a què servix el disseny, d'una forma funcional i necessària”.

Joan Ribó ha felicitat Inma Bermúdez en nom de tota la ciutat, i l'ha animada a continuar posant en valor la qualitat del sector creatiu valencià. El Premi Nacional d'Innovació i Disseny 2022 en la modalitat de Professionals, que entrega el Ministeri de Ciència i Innovació, va ser concedit a l'autora valenciana el mes de setembre passat per la seua “trajectòria d'honestedat creativa i compromís amb la sostenibilitat mediambiental i social”, tal com establia la decisió del jurat. Segons l'organització del guardó, Bermúdez “ha aconseguit alçar-se com un nou referent del disseny espanyol en el panorama internacional, preservant l'empremta de la seua mirada femenina i de la seua identitat mediterrània”.

L'autora ha agraït les paraules de reconeixement de l'alcalde, i ha assenyalat la importància del suport de les institucions per al desenvolupament del disseny com a eina de desenvolupament, d'igualtat i d'innovació.

En ocasions anteriors, reconeguts autors i dissenyadors, com ara Paco Roca o Paula Bonet, han elaborat la felicitació de Nadal de l'alcalde de València, en la mateixa línia de promoció de l'activitat professional per part de l'Ajuntament.