Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Servici d'Atenció Psicològica per a joves realitza 600 atencions des de 2020

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, anuncia que l'Ajuntament traurà a licitació pròximament l'ampliació del programa “T’escoltem”

• Els joves entre 20 i 30 anys són els que més demanden el servici

05/08/2022

La finalitat del programa “T’Escoltem”, Servei d'Assessorament Psicològic per a joves de 12 a 30 anys, és proporcionar-los eines i recursos per a millorar el benestar emocional, enfortir les habilitats individuals i socials i fomentar el creixement personal. De gener a juliol d'enguany, este servei gratuït de la Regidoria de Joventut ha atés 209 joves de València, i des que es va posar en funcionament al juliol de 2020, ha realitzat atencions a un total de 600 persones joves, 200 dels quals en 2022. La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha anunciat que la delegació està preparant la licitació per ampliar el servici.

 

Ibáñez ha explicat que, després de dos anys d'observació dels perfils dels usuaris, “les principals consultes dels joves estan relacionades amb el control de l'ansietat, l'autoestima, la desmotivació, les relacions familiars i socials, l'assertivitat i el futur laboral o acadèmic”.

“L'alta demanda d'este servei i la bona valoració de les persones usuàries mostra que ha sigut molt positiu que el posàrem en marxa des de l'inici de la pandèmia i que l'hàgem mantingut”, ha apuntat Ibáñez, qui ha afegit que “continua sent molt demandat”. En este sentit, ha explicat que “licitarem este servei d'orientació psicològica per a realitzar les atencions en Espai Jove VLC o en els Centres Municipals de Joventut, amb l'objectiu d'ampliar-lo a 12 hores d'atenció setmanals, és a dir, 576 hores anuals, en horaris de matí i vesprada, amb possibilitat d'atenció telefònica o telemàtica per a aquells casos que ho requerisquen”.

El professional que atén estes demandes els ajuda a conduir els episodis d'ansietat o a gestionar estratègies de comunicació per a conduir les relacions socials de la forma més assertiva possible, així com orientació per a resoldre dubtes relacionats amb l'àmbit laboral o acadèmic. D'altra banda, el rang d'edat que més ha demandat el servei oscil·la entre els 20 i els 30 anys, edat en la qual els joves són plenament capaços d'identificar les seues dificultats i mancances, buscant la forma adequada de trobar recursos per a abordar-les. Els joves són molt més conscients de la necessitat d’atendre la salut mental i han crescut amb una conjuntura sociocultural en la qual l'estigma sobre l'ajuda psicològica s'ha atenuat en gran manera.

Les atencions directes, mitjançant cita prèvia, es duen a terme tres dies a la setmana en l'edifici de Joventut, Espai Jove VLC, dins del SIAJ (Servei d'Informació i Assessorament Juvenil). Es pot sol·licitar cita i informació a través de la pàgina web de la Regidoria de Joventut. El programa “T’escoltem”, a més de l'atenció directa als joves, desenvolupa càpsules informatives audiovisuals, així com articles en la web d'aquells temes de major repercussió per al col·lectiu.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez