S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament dissenya una ruta turística per Patraix

Turisme tria 12 punts del barri pel seu valor patrimonial o històric

• El convent de Jesús, antic manicomi, és un dels punts d'interés turístic del districte

15/04/2023

Turisme ha dissenyat una ruta turística pel barri de Patraix que inclou 12 punts d’interés patrimonial, històric o cultural. La ruta permet fer un recorregut pel passat agrari, el vestigi industrial, el patrimoni arquitectònic i el centre històric del barri.
 

Els dotze elements triats són la plaça de Patraix, l’església del Sagrat Cor de Jesús, el nucli històric, la séquia de Favara, la fàbrica de la Battifora, el grup de vivendes de la Mare de Déu dels Desemparats, el Convent de Jesús, l’església de Santa Maria de Jesús, les vivendes obreres de Ramon de Castro, les escultures de l’Hort de Pontons, els edificis de la dependència mercantil i la rememoració de la línia de ferrocarril a Utiel i Llíria al carrer de les Tres Forques.

La ruta fa un recorregut pel Patraix medieval de l’època de Jaume I, els orígens agraris vinculats a l’horta, els vestigis de la Guerra de Successió i les escultures de Ponzanelli, la industrialització progressiva del segle XIX i el record de les línies de tren que travessaven el districte.

Els elements de la ruta es marcaran en les pròximes setmanes amb senyalística, que estarà disponible en valencià, castellà i anglés. Les plaques inclouran un codi QR per tal que els visitants puga consultar i ampliar la informació en cadascun dels punts.

La ruta turística per Patraix és la tercera després de les que ja estan senyalitzades a la Malva-rosa i Benimàmet i Beniferri.

També podeu consultar la informació de la ruta turística de Patraix a la pàgina web municipal https://bit.ly/3MEODML.