Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament instal·larà 3 punts violeta en Sant Joan al Passeig Marítim i la Marina

• Els punts violeta són espais d'informació, sensibilització i prevenció de les agressions sexistes

16/06/2022

La nit de Sant Joan s’instal·laran tres punts violeta amb un horari de 22.00 a 04.00 hores. Un en la Marina, al costat de l'edifici de Veles e Vents, un altre en el Passeig Marítim, a l'altura de la platja del Cabanyal, al costat de l'escultura d'Antonio Ferrandis, i el tercer en el Passeig Marítim, a l'altura de la platja de la Malva-rosa, en l'esplanada dels dofins, tal com ha informat la regidora d’Igualtat i Polítiques LGTBi, Lucía Beamud.

 

Els punts violeta són espais d'informació, sensibilització i prevenció de les agressions sexistes dirigits a la població en general, així com d'atenció i ajuda a les possibles víctimes de qualsevol mena d'agressió sexual durant les festes de Falles i la festa de la nit de Sant Joan i de Cap d'any a la ciutat de València.

Segons ha recordat Lucía Beamud, “els punts violetes són espais útils per a traslladar un missatge a la societat de rebuig a la violència masclista, establint canals més immediats i accessibles per a la denúncia i l'atenció a víctimes. La seua finalitat per tant és la de conscienciar, previndre i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones, lliures d'assetjament i humiliació masclista”.

Cada Punt violeta està compost per tres professionals: Psicòlogues, agents d'igualtat i promotores d'igualtat, formades en matèria de prevenció i atenció davant agressions sexistes. S'instal·laran tres carpes amb paret lateral plegable i amb il·luminació en color violeta, taules i cadires plegables, i extensibles roll-up.

Les professionals compten amb jupetins identificatius a fi de ser reconegudes, xapes de difusió i sensibilització i fullets informatius amb el decàleg de recomanacions adequades a unes festes sense agressions sexista, a més de fullet de la campanya “Fora de lloc” per unes festes lliures d'agressions sexuals en l'oci realitzada fa uns anys amb la Federació d'hostageria de València.

També hi haurà fullets informatius de l’Espai Dones i Igualtat, de la Unitat d’Igualtat del Marítim, del Servici Repara d'atenció a homes agressors i del Servici Taronja Sencera d’atenció a adolescent i joves, del Grup GAMA de la Policia Local i del Centre Dona 24 hores de la Generalitat.

Lucía Beamud ha posat en relleu que “es mantindrà una estreta coordinació amb els recursos policials, especialment amb el grup GAMA de la Policia Local i recursos sanitaris de la ciutat. El grup GAMA de la Policia Local instal·larà la seua furgoneta en un lloc pròxim a estos emplaçaments”.