Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament acosta Punts d’Ajuda Digital a prop de 60 barris per afavorir l’ús de la seu electrònica

El regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, informa d’este nou servici, la ubicació del qual s’informarà semanalment

• L'Ajuntament resoldrà els dubtes més freqüents de les persones que patixen la bretxa digital

16/06/2022

Els Punts d’ajuda digital d’Smart City València van a visitar prop de 60 barris de la ciutat per tal d'acostar la ciutadania la seu electrònica i la web municipal, l’App València i totes les ferramentes que disposa l’Ajuntament per servir i comunicar-se amb la ciutadania per mòbil. En estos punts es resoldran els dubtes més freqüents dels valencians i valencianes, especialment de les persones que patixen la bretxa digital.

 

El regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha presentat hui estos Punts d’Ajuda Digital, i ha explicat el seu recorregut pels barris. En esta presentació, l’edil ha destacat que “l’Ajuntament vol afavorir la inclusió digital del veïnat de tots els barris de la ciutat, de Nord a Sud, i traure el màxim profit a la transformació digital que també genera problemes, i als quals volem plantar cara”.

“Des de Smart City València estem impulsant diverses mesures per combatre les diferents bretxes digitals a València, afavorint la connectivitat i l’accés de tots els perfils a les diferents ferramentes digitals de l’Ajuntament dependents de l’àrea d’Agenda Digital”, ha explicat el regidor.

“I per a garantir eixa connectivitat- ha indicat- hem fet front institucional i desenvolupat contactes amb les empreses de telecomunicacions per arribar a una connectivitat d’internet d’alta velocitat al 100% del terme municipal de valència”. “També comptem amb xarxa wifi4eu amb més de 500 punts de connexió a espais públics amb una xarxa pública i segura europea que multiplica per 117 la velocitat habitual del wifi públic”, ha afegit.

Nou telèfon d’assistència

Pere Fuset ha enumerat accions per a simplificar i afavorir l’ús de les ferramentes digitals de l’Ajuntament, i entre estes ha destacat, per exemple, la renovació de la web i la seu electrònica, així com la seua adaptació per a dispositius mòbils. Entre les previsions ha ressaltat la futura posada en marxa, en hivern de 2022, d’un nou telèfon d’assistència per a la seu electrònica.

Pel que fa als punts d’Ajuda Digital, estos realitzaran 60 visites als barris de València amb monitors digitals, tablets, i mòbils per explicar la ciutadania com fer servir les ferramentes digitals de l’Ajuntament de València per a desenvolupar tràmits i gestions. En estos punts també es resoldran dubtes bàsics d’usuaris de dispositius mòbils. I es repartiran 10.000 exemplars d’una guia de recursos en paper.

Cada setmana s’anunciarà la ubicació d’estos Punts d’Ajuda Digital a les xarxes socials, Appvalència i webs per tal d’afavorir la participació de la ciutadania que vulga formar-se o resoldre dubtes.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Pere Fuset