S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament formarà persones desocupades de col·lectius vulnerables per a millorar la seua ocupabilitat

També s'ha aprovat el conveni per a la celebració del Festival Open House València 2022

• L'objectiu és formar a persones desocupades que tradicionalment patixen discriminació en el mercat laboral

04/11/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria per a contractar dos persones per al projecte FPE 2022 l'objectiu del qual és donar formació a persones desocupades que tenen especial dificultat per a la seua inserció en el món laboral. Així ho ha anunciat el regidor d'Hisenda i Desenvolupament dels Sectors Econòmics, Borja Sanjuán, que ha informat dels acords al costat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. Sanjuán ha assenyalat que amb este projecte “posem un servici de formació prioritari perquè estes persones puguen obtindre certificats de professionalitat i ajudar-los al fet que tinguen una oportunitat laboral que per qüestions de discriminació, el mercat laboral encara hui els nega”.
 

Estes activitats de formació està previst que es duguen a terme des del 22 de desembre fins al 25 de maig de l'any pròxim. Per este motiu, el Consistori contractarà dos persones que duran a terme esta formació i que permetrà obtindre certificat de professionalitat de nivell 2 d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (450 hores) i també d'inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere (10 hores). Podran beneficiar-se entorn de deu persones.

Segons ha explicat el regidor Borja Sanjuán, tindran prioritat per a la seua participació en estos cursos les dones i col·lectius vulnerables com a víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional fins i tot si tenen incapacitat permanent per a la professió habitual, persones treballadores amb baixa qualificació, majors de 45 anys, famílies monoparentals femenines, beneficiàries de la renda valenciana d'inclusió i persones afectades per expedients de regulació d'ocupació. També tindran prioritat “persones que pertanyen a col·lectius tradicionalment discriminats dins del mercat laboral com a ètnies minoritàries i persones trans”. Sanjuán ha afegit que l'objectiu és “ajudar-los al fet que tinguen una oportunitat laboral que, per qüestions de discriminació, el mercat laboral encara hui els nega”.

Festival Open House València 2022

La Junta de Govern Local ha aprovat també un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de València i l'Acadèmia Europea del Paisatge Urbà amb motiu de la celebració del Festival Open House València 2022.

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que este festival va nàixer fa 30 anys a Londres i agrupa 50 ciutats de tot el món. L'objectiu de la col·laboració és “convidar al públic a viure l'arquitectura d'una forma especial i permetrà que els veïns i veïnes de València puguen visitar edificis i espais arquitectònics que durant la resta de l'any estan tancats o amb accés restringit”.

Sanjuán ha afegit que es realitzaran també rutes temàtiques d'alguns espais icònics de la ciutat com el Jardí del Túria o la zona d'horta periurbana “per a posar en valor el patrimoni arquitectònic de la ciutat de València, posant el focus en allò que fa singular a València. Esta ciutat va viure durant molt de temps intentant semblar-se a altres ciutats i ara, en canvi, potència el que és, perquè està molt orgullosa del que la fa única”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán