S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme aprova el projecte d'una nova plaça per al poble de Forn d’Alcedo

Sandra Gómez: “El projecte València Ciutat de Places arriba a Forn d’Alcedo per a dignificar i renaturalitzar l'entorn emblemàtic de la plaça de l'església”.

• Recreació de la futura plaça de l'Església del Forn d'Alcedo

13/11/2022

Urbanisme renovarà i ampliarà l'espai enfront de l'Església del Santíssim Crist de l'Agonia de Forn d'Alcedo per a crear una gran plaça en este poble de València, en el districte Poblats del Sud. Així es desprén de l'acord de la Junta de Govern Local que aprovarà este dilluns el projecte per a renovar esta plaça, catalogada com a Bé de Rellevància Local, i incorporar-hi nou mobiliari urbà i paviment, "i crear un espai públic accessible". A més, a la Junta de Govern Local també aprovarà el projecte per a completar la urbanització de l'avinguda de l'Estació, entre el carrer de la lessa i de Sant Josep, en Benimàmet. Esta actuació acabarà amb el tap urbanístic situat en el mateix carrer, un solar privat que fins ara impedia la seua completa urbanització. El projecte inclou la renaturalització de l'avinguda amb dotze nous arbres i una millora global de la il·luminació, incorporant huit nous fanals.
 

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha explicat que en l'actualitat, la plaça de l'església de Forn d'Alcedo té una grandària reduïda i una zona de socialització amb un conjunt de jocs bio saludables; i que en la mateixa plaça, es troba una font dels anys 60, aïllada enmig d'una zona asfaltada. “Entre la zona d'accés a l'església i la font es genera una barrera física composta per bancs i arbratge que impedeixen una visió de conjunt”, ha concretat.

La superfície d'actuació del projecte és de quasi 1000 metres quadrats i inclourà el reasfaltatge de la calçada que creua l'àmbit per a renovar l'espai per als vianants a l'entrada de l'església i ampliar-lo per a duplicar la seua superfície i integrar la font existent en el nou espai per als vianants de l'església.

"Es projecta un increment important de la vegetació i d'espais de descans i trobada, fomentant la renaturalització de l'àmbit i millorant el paisatge urbà". A més de la plantació de cinc nous arbres (tres arbres de l'amor, una olivera i una jacaranda), el projecte contempla la plantació de vegetació aromàtica (lavanda, murta, romer) en grans parterres. Els parterres, juntament amb diverses zones de paviment permeable i els escocells, permetrà el drenatge de l'aigua cap al terreny i la transpiració de la humitat, millorant la temperatura i el confort en la plaça, així com una millor gestió de l'aigua de pluja.

D'altra banda, els bancs existents se substituiran per uns de disseny més actual de diferents grandàries, que s'integren amb l'entorn i donen un aspecte més dinàmic a la plaça. També s'augmentarà el nombre de papereres i s'instal·larà un nou bàcul per a il·luminar la plaça i la façana de l'església. El projecte té un termini estimat d'execució de dos mesos i mig i compta amb una inversió de 58.000 euros (IVA inclòs).

"Amb este projecte aconseguim un espai més integrat, que valora l'Església de Forn d'Alcedo i transforma aquesta plaça en un espai urbà totalment accessible perquè tots els veïns i veïnes puguen gaudir d'ell", ha afegit la vicealcaldessa.

Urbanització de l'avinguda de l'Estació en Benimàmet

L'objectiu d'este projecte és completar la urbanització de l'avinguda de l'Estació de Benimàmet. Sandra Gómez ha indicat que fins ara faltava per urbanitzar l'últim tram d'esta avinguda entre els carrers de Sant Josep i de la Iessa, a causa del solar privat tancat per un mur que estrenyia el carrer; i que l 'any passat l'Ajuntament el va adquirir per a poder regularitzar el carrer, i ordenar l'últim tram del Parc Lineal. “Així, s'elimina este tap urbanístic, que impedeix hui dia la circulació de manera còmoda a vianants i vehicles”, ha aclarit.

L'actuació permetrà prolongar les voreres i calçada de l'avinguda de l'Estació fins al carrer Sant Josep i el futur accés al Parc de Carolines. Amb això es milloraran les condicions d'accessibilitat de la zona amb la incorporació de dos nous passos de vianants amb els seus corresponents guals per als vianants i rebaixes.

Per a executar el projecte es durà a terme la demolició dels murs del solar i la neteja i adequació d'este. En les noves voreres s'han previst fins a dotze nous escocells per a la plantació de dotze arbres de lledoner, a més de vegetació. Així mateix, es preveu la col·locació de huit nous fanals per a millorar la il·luminació de l'àmbit. El termini d'execució de les obres serà de tres mesos i compten amb una inversió estimada de 86.500 euros (IVA inclòs).