Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme avança en la conversió en zona de vianants de la plaça del Sainetista Arniches

Gómez destaca que esta plaça quedarà integrada en l'eix que connectarà mitjançant carrers peatonals, verds i accessibles Soternes, Nou Moles, Petxina i Botànic amb Ciutat Vella

• Plaça del Sainetista Arniches

09/01/2022

El projecte d’Obres de reurbanització i conversió en zona de vianants de la plaça del Sainetista Arniches, aprovat en Junta de Govern, recull “les actuacions dirigides a la reurbanització i conversió en zona de vianants d’esta plaça, “dotant-la dels servicis i elements de mobiliari i equipament necessaris per al seu ús com a espai públic de qualitat, millorant a més els espais verds de la plaça”, tal com ha detallat la vicealcaldessa i responsable de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. Este projecte s'emmarca dins del pla “València Ciutat de Places” impulsat per la delegació de Desenvolupament i Renovació Urbana que té com a principal objectiu “la creació d'espais més atractius i còmodes per als veïns on, a més, es prioritzen els desplaçaments”.El pressupost estimat per a l'execució de les obres és de 426.000 €, amb un termini d'execució estimat de 4 mesos, encara que el cost final es determinarà una vegada es liciten i adjudiquen les obres, al llarg de 2022.

 

Segons ha explicat Sandra Gómez, “es preveu repavimentar tota la superfície de l'àmbit, adequant les trapes d'instal·lacions i els pendents, a més de millorar les instal·lacions i les condicions d'accessibilitat”. “El projecte redefineix tot l'espai de la plaça com per als vianants, encara que permet l'accés rodat des del carrer de Cieza per a servicis d'emergència i l'accés restringit per a vehicles de residents i càrrega i descàrrega”, ha precisat.

En el centre de la plaça se situa una zona enjardinada composta per massissos verds que al-berguen als arbres existents actualment i en els quals es planten altres nous, a més de zones de parterre per a plantació de massissos arbustius. En la resta de la plaça, s'ampliaran els escocells existents, amb dimensions d'1, 20 m. per 2, 10 m, i es delimiten amb vorades jardiners enrasats.

En els espais entre escocells es disposa mobiliari i enllumenat, com a font d'aigua potable accessible, aparca bicis, entre altres, de manera que no obstaculitzen la circulació per als vianants. “La plaça disposarà a més de zones d'estada amb bancs i taules, i recorreguts per als vianants de més de 3 metres d'ample al llarg de les façanes i els baixos comercials, comunicant el carrer de Cieza amb el de Democràcia i les noves rampes i escales que salven el desnivell del carrer, i que comunicaran amb el Parc de Capçalera”, ha destacat la vicealcaldessa.

Sandra Gómez ha explicat que també s'han tingut en compte “criteris d'accessibilitat en l'elecció i disposició de mobiliari, la definició de circulacions, així com en la supressió d'obstacles i desnivells, o en la disposició d'enllumenat”. De fet, tots els elements de paviment es projecten enrasats, de manera que no hi haja diferències de cotes entre les diferents zones.

Pel que fa al material, el paviment previst per a tota la plaça és de rajola de granit. La separació entre les diferents zones es realitza mitjançant rigoles o vorades del mateix material, així com l'encintat d'escocells o massissos verds.

“El barri de Soternes gana amb este projecte una nova plaça de més d'1. 600 m². Esta actuació es planteja d'acord amb el projecte de millora d'accessibilitat del carrer de Democràcia, presentat fa uns mesos, que permet connectar esta nova plaça amb l'entorn del Parc de Capçalera i del Museu d'Història”, ha exposat la vicealcaldessa.

A més, ha recordat que una vegada es desenvolupe el projecte previst de reurbanització de tot l'eix dels carrers de Quart i de Democràcia, “la plaça del Sainetista Arniches quedarà integrada en tot este eix que recorrerà i connectarà, mitjançant espais i carrers més per als vianants, verds i accessibles, els barris de Soternes, Nou Moles, Petxina i Botànic amb Ciutat Vella”.