S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme crearà una nova plaça per als vianants al carrer de Doctor Vila Barberà

Gómez destaca esta nova actuació de “València, ciutat de places” que dotarà d'un nou espai de trobada per al veïnat d’Arrancapins

• Tram del carrer de Doctor Vila Barberà, entre els carrers de Bailén i de Doctor Gil i Morte

14/01/2022

La Junta de Govern ha aprovat el projecte de conversió en zona de vianants d'un tram del carrer de Doctor Vila Barberà, entre els carrers de Bailén i de Doctor Gil i Morte, per a generar una nova plaça de més de 1.200 metres quadrats amb arbratge i mobiliari urbà en el barri de Arrancapins. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat que “este nou projecte permet dotar d'un espai de trobada per al barri que millorarà l'accessibilitat, la mobilitat per als vianants i la qualitat ambiental per a tots els residents de la zona”. La conversió en zona de vianants d'este espai s'emmarca dins del pla “València, ciutat de places” que desenvolupa la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana “per a generar espais per als vianants que afavorisquen la convivència en tots els barris de la ciutat”.

 

Gómez ha explicat que l'actuació prevista contempla la creació d'una plataforma per als vianants única entre les dues façanes, eliminant les vorades i escalons existents. El projecte redefineix tot l'espai del carrer com a per als vianants i el pas de vehicles quedarà, per tant, restringit exclusivament per a l'accés als dos guals existents i als vehicles d'emergència. El pressupost estimat d'esta nova conversió en zona de vianants aconsegueix els 153.000 euros amb un termini d'execució de tres mesos. No obstant això, el cost definitiu s'establirà una vegada que es liciten i adjudiquen les obres al llarg d'enguany.

El projecte estableix la repavimentació de tota la superfície de l'àmbit, adequant les trapes d'instal·lacions existents i les previstes així com la millora de les instal·lacions i les condicions d'accessibilitat. En tot l'àmbit de la nova plaça per als vianants s'ampliaran els escocells existents, amb dimensions de 1,20 metres per 2,10 metres que es delimitaran amb vorades jardiners enrasats per a millorar les condicions de l'arbratge i facilitar el seu desenvolupament. “Amb intervencions com estes, avancem cap a l'objectiu d'aconseguir espais més segurs, accessibles i saludables en tots els barris de la nostra ciutat”, ha manifestat la vicealcaldessa.

Paviment especial per a Falles

En la trobada del carrer de Doctor Gil i Morte, a més, es genera una nova plaça amb arbratge i nou mobiliari urbà en la qual s'emprarà un paviment de llamborda de formigó, més resistent que la resta, per a evitar possibles danys per la cremà de la falla que es planta en este espai.

Sandra Gómez ha incidit en què s'han tingut en compte per a este projecte criteris d'accessibilitat en l'elecció de materials, disposició de mobiliari, la definició de circulacions així com en la supressió d'obstacles i desnivells. Tots els elements de paviment es projecten enrasats, de manera que no hi haja diferències de cotes entre les diferents zones. Esta intervenció dota d'un nou espai de trobada per al veÏnat del barri d’Arrancapins i per a usuaris de l'estació de metro que accedeixen des d'este vial a les instal·lacions ferroviàries.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez