Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament col·labora amb les entitats d’Orriols per millorar els espais verds del barri

El vicealcalde subratlla que amb una inversió de quasi un milió d’euros es posaran en marxa quatre projectes per “crear i reformar jardins, arbrar carrers i fomentar els horts urbans”

• La plaça d'Esteban Dolz, al barri d'Orriols

27/07/2022

L’Ajuntament col·labora amb les entitats veïnals d’Orriols per tal de millorar els espais verds del barri. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s’ha reunit amb representants de les plataformes ciutadanes d’Orriols Conviu i Orriols en Lluita a fi d’atendre les seues demandes i necessitats per a l’execució de quatre projectes de zones verdes, jardins, arbrar carrers i horts urbans.

 

El regidor Sergi Campillo va convocar a la casa consistorial les diverses entitats integrades en les dos plataformes cíviques d’Orriols per tal de tractar conjuntament els projectes que es desenvolupen al barri i els quals ajudaran a incrementar el benestar de la població. Unes iniciatives que sumen una inversió de 907.461 euros, la qual podrà augmentar durant els processos d’execució.

“Amb esta inversió de prop d’un milió d’euros per a projectes d’infraestructura verda que posarem en marxa durant els pròxims mesos, millorarem la qualitat paisatgística i urbana i, en definitiva, el benestar d’Orriols. Perquè els barris són molt importants per a este govern. A més, en concret, estem fent un esforç destacat a Orriols per a solucionar els problemes del barri, sempre de la mà del veïnat, en col·laboració i diàleg permanents”, ha argumentat Sergi Campillo.

Portar el verd a tots els barris de València

De fet, estes iniciatives “de portar el verd a tots els barris de València, constituïxen un exemple del nostre compromís per millorar i incrementar els espais verds de la ciutat, els quals afavorixen la salut i la qualitat de vida, i formen part de la nostra candidatura de Capital Verda Europea per a 2024, un guardó per al qual ja som finalistes”, ha exposat el vicealcalde.

En primer lloc, a la reunió amb els representants d’Orriols es va explicar amb detall la iniciativa de renovació total de la plaça Esteban Dolz del Castellar, en procés de redacció del projecte tècnic el qual afecta 2.500 metres quadrats i té un pressupost de 14.594 euros, IVA inclòs. L’equip tècnic va recollir les propostes veïnals per a la millora d’este espai verd, l’increment de l’enjardinament previst, les àrees de jocs infantils, entre altres, mentre que també es va comentar la impermeabilització de l’aparcament existent. Este projecte implica una inversió global de 460.768 euros.

Nou jardí als carrers Peníscola i Portaceli

D’altra banda, també es va tractar el projecte del nou jardí als carrers de Peníscola i de Portaceli, la redacció del qual es troba a punt de ser adjudicada. Esta intervenció va ser sol·licitada per la ciutadania mitjançant els pressupostos Decidim VLC. Suposa la millora d’uns 2.000 metres quadrats, tot incrementant la infraestructura verda, i una inversió global de 280.000 euros, incloent-hi el projecte i l’obra.

La trobada del vicealcalde Sergi Campillo, juntament amb membres del Servici de Jardineria Sostenible, amb representants d’Orriols Conviu i Orriols en Lluita va tractar també uns altres projectes, com ara l’arbrat de diversos carrers i la creació d’un espai d’horts urbans per a la ciutadania.

L’Ajuntament treballa en la creació d’escocells i plantació d’arbratge als carrers del Pare Viñas, Daroca i Sant Joan Bosco. S’hi obriran 108 nous escocells, tant en zona d’aparcament com en voreres, i s’hi plantaran espècies autòctones de la Comunitat Valenciana, adaptades al clima de la ciutat i a les previsions de l’escalfament global i d’una grandària adequada per a l’ample de les voreres i les calçades. El pressupost d’execució d’esta intervenció és de 145.171 euros, IVA inclòs, i el seu període d’obres és de cinc mesos. El projecte està pendent de contractació i podria realitzar-se este any 2022.

En últim terme, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana va explicar al veïnat d’Orriols el projecte de creació d’un espai destinat a horts urbans, demanats per la ciutadania, en una parcel·la d’uns 2.000 metres quadrats cedits temporalment per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. La seua redacció es troba pendent de contractació i disposa d’un pressupost de 21.522 euros, IVA inclòs.

València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024

Les millores en jardins, arborització i horts urbans al barri d’Orriols integren l’estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat de València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Esta competició per esdevindre Capital Verda Europea 2024 de València se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per a ser climàticament neutra el 2030.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo