S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme finalitza les obres d'ampliació de voreres i remodelació de passos de vianants al carrer General Gil Dolz

L'actuació millora l'accessibilitat del barri del Mestalla en un entorn que inclou tant dotacions escolars com patrimoni històric

• Estat actual del carrer del General Gil Dolz

25/08/2022

Les obres d'ampliació de la vorera dels nombres parells i de remodelació de passos de vianants al carrer General Gil Dolz, en el barri del Mestalla, han finalitzat esta setmana. El projecte d’intervenció que ha permés la renovació de la vorera sud d'esta via, ampliant-la per a adaptar-la a les condicions d'accessibilitat establides en la normativa, hi ha inclòs l'habilitació de dos escocells en els quals es plantaran dos arbres al mes d'octubre, quan les temperatures siguen més adequades.

 

La vicealcaldessa de València, regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, ha comprovat hui “in situ” la finalització d’estes obres de reurbanització, i ha explicat que “s’han dut a terme en el marc del projecte municipal d'ampliació de voreres per a contribuir a millorar l'accessibilitat dels carrers dels barris de la ciutat”.

Sandra Gómez, que ha assenyalat que esta actuació s’ha realitzat en estiu “per minimitzar les molèsties al veïnat”, ha destacat que “ha permés guanyar un gran espai públic”. A més, la intervenció es complementarà amb arbrat, mobiliari urbà i jocs infantils. “Volem que cada transformació ens ajude a fer una ciutat més amable per a les persones, més segura i que aporte qualitat de vida”, ha remarcat.

Este projecte, que ha comptat amb un pressupost total de 121.157,60 € (IVA inclòs), abasta 1.500 metres quadrats en tota la longitud de l’esmentat carrer, des del passeig de l'Albereda fins al carrer Finlàndia. Concretament, l'actuació ha suposat l'ampliació de la vorera sud del carrer General Gil Dolz, des del Passeig de l’Albereda fins al carrer Finlàndia, amb un mínim d'1,80 metres d'ample, per a recuperar espai per al vianant. Així, s’han reduït els carrils de la calçada, de tres a dos, sense modificar-se les alineacions de voreres ni el carril bici del costat nord. Pel que fa als paviments i acabats, s’han mantingut les característiques de les zones adjacents per a aconseguir una homogeneïtat urbana i estètica.

La intervenció contempla nou mobiliari urbà per al descans i la trobada del veïnat en esta zona d'itinerari de vianants. I s'han traslladat les columnes de lluminàries existents, que reduïen l'ample útil de la vorera, en la mateixa mesura que les alineacions de la vorada. A més, s'han substituït totes les tapes de les arquetes existents en l'àmbit per noves tapes de composite, segons les especificacions del Servici d'Enllumenat.

L'actuació també ha suposat l'augment del nombre d'escocells i en mes d’octubre amb temperatures més adequades, es plantaran dos exemplars de perera de flor. Quant a l'adequació dels passos de vianants, s'ha remodelat el situat en l'encreuament del mateix carrer General Gil Dolz amb el passeig de l'Albereda, adequant-lo als criteris de la normativa d'accessibilitat.

“L'ampliació de voreres i adequació del pas de vianants, és un pas més enllà en matèria d'accessibilitat, comoditat i seguretat per als veïns i veïnes de València. A més, el trajecte recupera espai de trobada i aporta més separació entre els vianants i el trànsit rodat, per a contribuir a una millora de la qualitat ambiental en una zona amb dotacions escolars, residencials i patrimonials”, ha explicat Sandra Gómez.