S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La ciutat es prepara per a la festivitat de Sant Vicent Ferrer

Esta vesprada es falla el concurs dels miracles del patró, que representaran xiquets i xiquetes als carrers durant diumenge i dilluns

• Altar de Sant Vicent de la plaça del Tossal

14/04/2023

Un total de set altars vicentins de la ciutat han participat enguany en el tradicional concurs de miracles de Sant Vicent Ferrer que esta vesprada conclourà quan es pronuncie el Jurat. En el transcurs d’este certamen, organitzat per la Junta Local Vicentina amb la col·laboració de l’Ajuntament de València en el marc d'un conveni dotat amb 65.000 euros del pressupost municipal, s’han donat a conéixer les representacions que interpretaran enguany un centenar de xiquets i xiquetes per evocar als carrers de València fets atribuïts a un dels patrons de la ciutat i patró de la Comunitat Valenciana. Estes peces teatralitzades en llengua valenciana es posaran en escena durant els pròxims diumenge 16 i dilluns 17 en diferents enclavaments del centre històric (places del Tossal, del Carme, de la Mare de Déu, del Mercat, de Tetuan i del Pilar), i en el barri de Russafa (en la plaça de Sant Valero).
 

El primer miracle de Sant Vicent que s’escenificarà este cap de setmana al carrer serà el guanyador de l’esmentat concurs. Ciutadania i visitants podran gaudir-lo demà, dissabte 15 d’abril, a les 11 hores, a la plaça de la Mare de Déu. Diumenge, començarà l’espectacle en diferents racons de la ciutat. Una de les primeres escenificacions se celebrarà a les 12.30 hores, a l’escenari més antic, el que s’alça al costat del Pouet de Sant Vicent, al carrer de la Mar. A la mateixa hora també es representarà un altra d’estes peces que formen part del patrimoni de la ciutat a l’altar de la plaça del Pilar.

En general, els altars que oferiran representacions durant diumenge i dilluns són el del Tossal, en la plaça del Tossal (diumenge de 17 a 20 hores i dilluns de 17 a 20.30 hores); el del Carme, en la plaça del mateix nom (diumenge, a les 20 hores i dilluns de 17 a 20 hores, i un altre a les 22.30 hores); el de l’Associació de la Pila Baptismal, a la plaça de la Mare de Déu, a la façana de la Basílica (diumenge a les 17, 19 i 20 hores i dilluns a les 17 i 20 hores); el de l’altar del Mercat, en la façana de l’església de Sant Joan del Mercat, davant la Llotja (diumenge a les 21 hores i dilluns de 17 a 21 hores); el de l’altar del Mar, a la plaça de Tetuan, a la façana Centre Cultural Bancaixa (diumenge a les 13.30 i a les 17.30 hores, i dilluns a les 17 hores); el de l’altar del Pilar, a la plaça del Pilar (diumenge a les 12.30, 17.30 i 21.30 hores, i dilluns a les 18 i 19.30 hores). En Russafa també es representen miracles a l’altar de Russafa, en la plaça de San Valero (diumenge a les 20.15 hores i dilluns a les 18.30, 20.15 i 23 hores).

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr