S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament convida la ciutadania per visibilitzar amb activitats esportives la lluita social contra la violència de gènere

València acull el diumenge 27 de novembre la 6a Marxa contra la Violència de Gènere

• Imatge d'una edició anterior de la 6a Marxa contra la Violència de Gènere

11/11/2022

La 6a Marxa contra la Violència de Gènere, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal (FDM), se celebrarà a València diumenge 27 de novembre “amb un caràcter solidari i amb l’objectiu de visibilitzar la lluita social contra les agressions masclistes”. El regidor d'Esports i president de la FDM, Javier Mateo, ha presentat hui esta carrera de 5.500 metres quadrats que començarà a les 10 hores al Passeig de l’Albereda, recorrerà diferents zones de Ciutat Vella i es completarà amb activitats per a tota la família. “Es tracta –ha explicat- d’una convocatòria per a tots els públics amb què la ciutadania pot mostrar que València és una ciutat compromesa i solidària, en la qual no té cabuda la violència de gènere”.
 

“Per això és important que la participació siga massiva”, ha afirmat Mateo en aclarir que totes les persones que vulguen prendre part en la marxa poden adquirir els seus dorsals al preu simbòlic d’1 euro. La recaptació es destinarà a l’Associació Alanna, entitat sense ànim de lucre creada l'any 2002 “per aconseguir una societat igualitària i la inclusió de dones en situació de greu vulnerabilitat”.

En nom d’esta associació, Virginia Sanchis, ha agraït “l’esforç municipal per promoure la ciutadania isca al carrer per deixar clar que, com a societat, estem en contra de les agressions masclistes”. Concretament, Javier Mateo ha indicat que la participació en esta marxa, que s’emmarca en els actes organitzats amb motiu del 25-N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, “és una oportunitat per mostrar el nostre compromís amb la lluita contra esta lacra social”, i ha destacat que l'esdeveniment està obert per a tothom, que inclòs pot comprar el dorsal sense participar, i que l'activitat esportiva es completa amb tallers i activitats, tant per a adults com per a xiquets i xiquetes, que es desenvoluparan durant tot el matí al Passeig de l'Albereda.

Els dorsals es poden adquirir en les seccions d'esports de tots els centres del Corte Inglés, o directament en la zona d'eixida de la carrera el mateix diumenge. En la presentació d’esta prova també han participat, en representació dels seus patrocinadors, Pau Pérez Rico, del Corte Inglés, i Fernando Alvárez, de Coca cola. Tots dos han subratllat el seu compromís amb “l'erradicació de la violència de gènere en la societat”.

Recursos multimèdia

Javier Mateo