S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Junta de Govern aprova la licitació del projecte d'enjardinament del carrer de Set Aigües

La Junta de Govern ha aprovat també la modificació del projecte de la Casa dels Bous per tal de garantir la protecció patrimonial de les troballes arqueològiques trobades

• Fuguració del jardí

18/11/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat eset divendres contractar l'execució de les obres per a l'adequació de l'enjardinament del carrer Set Aigües, que suposarà una inversió de 347.000 euros, i que permetrà incrementar les dotacions verdes al districte de Camins al Grau. Així ho ha explicat hui el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, al final de la sessió de la Junta de Govern Local, qui ha recordat que la iniciativa part de la proposta veïnal per a l'enjardinament d'esta parcel·la del barri la Creu del Grau, que en principi estava destinada a l'aparcament de residents, encara que el projecte mai es va dur a terme.
 

La Junta ha acordat convocar procediment obert simplificat per a adjudicar el contracte d'execució de l'obra, aprovar els plecs de condicions i la despesa corresponent. L'import ascendix a 347.220,37 euros (IVA inclòs), i el contracte tindrà un termini de duració de quatre mesos a partir de la data de l'acta de comprovació de replanteig.

En una convocatòria informativa després de la sessió de la Junta, en la qual ha estat acompanyat pel regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Borja Sanjuan, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat que es tracta d'una parcel·la de 2.680,07 m² amb un perímetre delimitat pel carrer Illes Canàries al nord, un carrer per als vianants a l'est, el carrer Rodrigo de Pertegás al sud, i Set Aigües a l'oest. “La proposta –ha explicat Campillo- pretén recuperar part de la trama urbana industrial de l'enclavament, que necessàriament apareixerà per davall de l'important conjunt de soleres que cobrixen el solar, les més antigues de les quals podran ser aprofitades”. A més, ha explicat, quedarà reflectit un tram de la séquia de Mestalla i un antic carrer que separava edificacions industrials, que s'adoptarà com a eix principal de l'ordenació nord-sud del conjunt.

Els edificis que envolten la parcel·la tenen set i huit altures, la qual cosa deixa la parcel·la una miqueta tancada amb una única obertura d'importància al carrer Illes Canàries, al nord-est. “Esta obertura –ha explicat el vicealcalde i portaveu- permetrà el flux dels vents tèrmics dominants de la costa, i es proposa aprofitar-la per a definir un passeig ondulant i arbratge en direcció nord-est-sud-oest, que travessarà el jardí. A més, i atés que els edificis impediran en part que el sol es projecte sobre el jardí en els mesos d'hivern, s'habilitarà un espai destinat a les persones de més edat en la part nord de l'espai, al costat del carrer Illes Canàries, en el qual s'instal·laran aparells biosaludables. Este espai quedarà delimitat, a més, per uns murs que reproduixen el pati d'un antic magatzem allí situat.

L'actuació també contempla una àmplia zona de jocs infantils allunyada del carrer Illes Canàries (per la presència de trànsit). L'àrea, que s'obri al carrer per als vianants que limita la parcel·la per l'est, per tal que estiga protegida de la circulació exterior, estarà separada per edats i disposada en sentit longitudinal. A més, ha afegit Sergi Campillo, hi haurà una tercera zona, destinada a aparells de musculació, situada en la part oest, a l'altre costat del passeig nord-sud.

La Casa dels Bous

La Junta de Govern Local ha aprovat també este divendres la modificació del 'Projecte bàsic i d'execució de rehabilitació de l'antiga Casa dels Bous i edifici annex Tenyidors per a ser la seu del futur Museu de la Mar, una modificació que ve donada “per la voluntat clara i inequívoca de protecció patrimonial, ja que les excavacions arqueològiques realitzades durant l'execució del projecte inicial van donar com a resultat l'aparició d'unes restes en millor estat de conservació de l'esperat”, ha explicat el vicealcalde i portaveu.

Campillo ha recordat que la modificació del projecte és conseqüència de la intervenció arqueològica en el marc de la rehabilitació i adequació de l'immoble, amb l'objectiu “d’evitar la destrucció, garantir la seua protecció patrimonial i condicionar i integrar aquelles restes d'interés que puguen incorporar-se per les seues particularitats i formar part del futur Museu de la Mar”. L'import màxim previst de la modificació no supera el 20% del preu inicial del contracte, ja que variació estimada de l'increment del modificat és del 8%, és a dir, 106.423,80 euros; amb el que el preu final del contracte és d'1.436.721,32 euros. La modificació comporta, lògicament, una ampliació del termini inicial de les obres, que serà de prop de dos mesos i mig, per la qual cosa els treballs conclouran el 30 de gener de 2023.

La marjal de Rafalell i Vistabella

Un altre dels assumptes abordats en la reunió de la Junta de Govern d'este divendres ha sigut l'acord de sol·licitar a la Generalitat la declaració de la Marjal de Rafalell i Vistabella com a Zona d'Especial Protecció per als Ocells (ZEPA). Sergi Campillo ha destacat la importància d'esta declaració, que permetrà la protecció d'una zona de marjal “que és quasi un miracle que s'haja conservat”, segons ha afirmat.

Malgrat la seua relativament xicoteta grandària, la zona presenta una gran riquesa en hàbitats recollits, amb nou hàbitats d'interés comunitari, dels quals tres són ‘hàbitats de conservació prioritària en el context europeu’; i sis són ‘ambients de transició en el front marí’ i ‘ambients de transició halòfils i salobres’. L'àmbit recull espècies de flora de gran valor conservacionista, com limonium perplexum i altres espècies recollides en el catàleg valencià d'espècies amenaçades, ha explicat el vicealcalde i portaveu municipal. I pel que respecta als ocells, existeix una àmplia representació d'espècies, entre elles algunes catalogades en Perill d'Extinció o Vulnerables en el Catàleg Valencià de Fauna Amenaçada. “L'anàlisi d'oportunitats de millora de la xarxa de ZEPA a la Comunitat Valenciana evidencia que la incorporació de la Marjal de Rafalell i Vistabella reforçaria i faria més sòlida esta xarxa, millorant sota este paraigua la connectivitat a escala regional dels ecosistemes costaners i litorals”, ha conclòs Campillo.

Es mantenen congelades les tarifes de l'EMT

Sergi Campillo ha anunciat també l'aprovació, per part de la Junta de Govern Local, de diversos aspectes referits a la normativa d'obtenció dels diferents bons EMT per a l'any 2023. El vicealcalde ha recordat que no hi ha cap canvi en la normativa, i per sisé any consecutiu, l'EMT mantindrà en 2023 congelades les tarifes de tots els títols “amb l'objectiu de continuar potenciant la mobilitat sostenible i ajudar a la ciutadania davant la situació econòmica actual”. Es tracta de les normatives de Bono Oro (abonament anual de 20 euros per a persones majors de 65 anys, pensionistes i persones amb discapacitat o amb diversitat funcional); EMT Amb tu (amb un cost anual de 10 euros, i dirigit a persones i famílies amb rendes baixes); EMT Infantil (bo gratuït per a xiquets i xiquetes menors de 14 anys); i EMT Mascota (també gratuït, i que servix per a viatjar en el bus amb les mascotes).

Finalment, la Junta ha acordat adscriure a l'organisme autònom municipal de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana el manteniment, conservació i gestió de determinats parcs, jardins, arbratge i altres espais verds o conjunts vegetals que fins ara no formaven part de la seua competència. L'OAM gestiona el Jardí del Túria, el Parc Central, els passejos de les Grans Vies i diferents jardins de barri; i com a novetat, hui s'ha incorporat l'Espai de Cultura Urbana Miramar, és a dir, la rotonda a l'entrada de València en l'avinguda de Catalunya, “que, com sabeu, hem recuperat després d'anys d'abandó, ha subratllat Campillo.

L'edil ha destacat l'augment del personal de l'OAM des de l'any 2015, que ha passat d'una plantilla operativa mitjana de 204 treballadors per a 1.836.651 m² de zones verdes gestionades, a les persones 230 i 2.090.788 m² de zones verdes gestionades amb què conclourà 2022 (és a dir, un augment de personal del 12.75% i del 13,84% de superfície verda). 
 

 

 

 

 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo