S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Una delegació de 40 neerlandesos visita València en un hub per a conéixer les instal·lacions i el model de gestió esportiva

El regidor Javier Mateo ha animat el grup a compartir l'experiència de València, “una ciutat que té l'esport com un estil de vida i que és una referència en l’àmbit europeu”

• Les sessions s'han desenvolupat al complex esportiu-cultural La Petxina

05/10/2022

Una delegació de més de 40 persones neerlandeses amb perfils tècnics, polítics i administratius visiten València en un hub per a conéixer les instal·lacions i el model de gestió esportiva de la ciutat. Les persones representants estaran fins al 8 d'octubre a València, on recorreran més de 15 espais esportius i infraestructures urbanes. El regidor d'Esports, Javier Mateo, s'ha reunit este dimecres amb el grup, i ha donat la benvinguda als seus integrants en nom de la ciutat, “una urbs que té l'esport com un estil de vida i que se sent orgullosa de ser una referència per a la gestió de l'esport en l’àmbit europeu”, ha explicat.

 

El regidor ha animat els membres de la delegació a “disfrutar estos dies de les nostres infraestructures i de compartir coneixement en el que és un hub que ens permet continuar avançant i millorant la qualitat de vida de més de 1,5 milions d'habitants amb tota l'àrea metropolitana”. Durant la seua estada participaran en trobades sobre innovació esportiva, gestió publicoprivada o València Ciutat del Running, entre altres.

De fet, el primer seminari ha tingut lloc este matí al Complex Esportiu-Cultural La Petxina, sota el títol “Innovació Esportiva de la Comunitat Valenciana”, a càrrec del responsable d'innovació en esport en Institut de Biomecànica de València, Enrique Alcántara. La segona sessió ha tingut com a ponent al preparador físic neerlandés René Wormhout, que ha parlat sobre models d'habilitats atlètiques; per a concloure amb la intervenció del cap del Servei Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Vila-real, José Ramón Cantavella, amb una xarrada sobre gestió públicoprivada i gestió d'espais a l'aire lliure per a realitzar activitat física dirigida.

La jornada continuarà amb la ponència de Rafael Tarín, de l'O.D Marítim Cabanyal, i la tancarà l'arquitecte de l'Àrea de Projectes Tècnics de la Diputació de València, Enrique Orts. Després, hi ha prevista una visita al Complex Esportiu-Cultural La Petxina i a les instal·lacions del Jardí del Túria (pista d'atletisme del tram III, el camp de rugbi del tram V, el camp de beisbol-sófbol, els diferents camps de futbol, els skate-parks o el Circuit 5k que recorre l'antic llit del Túria).

L'activitat seguirà demà dijous, dia 6, amb una visita guiada a l’Alqueria del Bàsquet i un seminari a càrrec de la seua directora, Mª Ángeles Vidal. Posteriorment estan programades dos conferències, una del president de l'Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana, Miguel Ángel Nogueras, i una altra del representant de València Ciutat del Running Álex Heras.

També intervindrà el director de l'Associació d'Esports i Municipis, el neerlandés Adré de Jeu, qui parlarà sobre el valor econòmic de l'esport. Mentre que el seu compatriota Jeroen Hoyng explicarà l’‘Ecosistema de promoció de l'activitat física als Països Baixos’. A la vesprada es realitzarà una visita a la Marina de València per a conéixer les infraestructures associades a este espai. El divendres, les sessions es dedicaran a visitar el Complex Educatiu de Xest i el Circuit Ricardo Tormo, així com la Ciutat de la Pilota i el Palau Velòdrom Lluís Puig, a València. El hub conclourà el dissabte, dia 8, amb la visita al Poliesportiu Juan Antonio Samaranch.

Tal com ha explicat el regidor Mateo, la composició d'estes jornades té la finalitat de situar València com un exemple en el model de gestió esportiva i donar a conéixer a la resta de països d'Europa les possibilitats que oferixen les instal·lacions de la ciutat, a més de posar en comú les diferents actuacions que realitzen als Països Baixos en matèria esportiva.