Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Dori Ruano i Miguel Induráin participen en el Gran Fons València

La prova ret homenatge enguany al ciclisme femení i compta amb un protocol propi contra la violència sexual

• Gran Fons Internacional València de Ciclisme

27/05/2022

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha participat este matí en la presentació del Gran Fons Internacional València de Ciclisme que es desenvoluparà amb eixida i arribada en La Marina de València i en la qual està previst que prenguen part la campiona del món de ciclisme, Dori Ruano, i el també campió del món i del Tour de França, Miguel Induráin. Bernabé ha destacat en la presentació de la prova el paper que la ciutat de València i La Marina estan jugant en el panorama internacional de les proves esportives.

 

El Gran Fons ret enguany un homenatge a l'esport femení. Amb la participació de Dori Ruano, un referent internacional en ciclisme femení, es vol valorar l'esforç, el treball i els èxits d'esta modalitat esportiva en dones. Per este motiu, en finalitzar la prova es retrà homenatge a totes les dones ciclistes. A més, enguany la prova compta amb un protocol propi contra la violència sexual que inclou formació per als organitzadors, patrocinadors, participants i assistents, a més d'una guia de bones pràctiques.

Com és tradicional, la prova es desenvolupa en tres recorreguts diferents que varien quant a nombre de quilòmetres i dificultat. El més llarg, de 190 quilòmetres, inclou la pujada al port de Segart, de 1a categoria especial, que es cronometrarà per a atorgar un reconeixement al millor temps masculí i femení en l'ascensió a este port. També es puja el port de Segart en la distància mitjana de 105 quilòmetres. El recorregut més senzill, de 76 quilòmetres, inclou la pujada al port de l’Oronet.

Pilar Bernabé ha manifestat que “La Marina s'ha convertit en un espai esportiu de primer nivell, un autèntic estadi esportiu referent internacional. El Gran Fons l'ha posat en el mapa” i ha afegit que “València és una ciutat que es bolca amb l'esport i amb un estil de vida saludable en tots els àmbits”.

Les incidències quant al trànsit rodat a la ciutat es poden consultar en https://www.valencia.es/val/mobilitat/inici

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé