Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Arranca l'“any de València” en FITUR 2022

La ciutat de València és recomanada per diferents mitjans internacionals com un dels destins mundials per a viatjar enguany

• Turistes a la Ciutat de les Arts i les Ciències

19/01/2022

Sota el lema ‘València és ara’, Visit València presenta en Fitur les fites i cites imprescindibles de 2022, “que converteixen a la ciutat en una destinació de visita obligada enguany”. Així, “un any més València és present en la fira anual més important del sector turístic, l'escenari idoni per a mostrar les novetats que la capital del Túria ofereix durant este 2022, que és l'any de València”, tal com ha informat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García.

 

Al llarg dels tres dies d’esta fira professional, Visit València participarà en xarrades, taules redones, així com presentacions de tot el que esdevindrà la ciutat durant este any. “I és que s'ha convertit en una destinació d'obligada parada després d'haver sigut nomenada com una de les millors ciutats per a viure. Així com recomanada per diferents mitjans internacionals com una de les destinacions mundials per a viatjar en 2022”, ha ressaltat el regidor.

Emiliano García ha destacat que “l’Ajuntament vol posar de manifest en Fitur 2022 la importància d'este sector per al desenvolupament social i econòmic de la nostra ciutat. Un any en què apostarem per la sostenibilitat i, més que mai, per la cogobernança, pel treball amb el sector privat i amb la ciutadania a través de les entitats socials”. “Tenim al davant el repte de gestionar els fons europeus Next Generation, fonamentals per a la digitalització i la transformació del sector. De fet, el Pla de Sostenibilitat Turística de València per als tres pròxims anys compta amb 7,5 milions d'euros dels fons europeus Next Generation, i comprén una trentena de projectes vinculats a tres eixos: la sostenibilitat, la digitalització i la creació de valor”, ha explicat.

“No hi ha dubte que 2022 és l'any de València: perquè en 2022 València és Capital Mundial de Disseny; és Capital Europea del Turisme Intel·ligent; és seu dels 36 Premis Goya 2022; ha sigut seu la Gala Michelin Espanya i Portugal; ha sigut reconeguda com una de les millors ciutats per a viure… i és la destinació que ningú es pot perdre. Darrere d'estos reconeixements hi ha molta faena, per part del sector turístic i de les administracions públiques, i molt respecte per a preservar la nostra avantguarda, la nostra tradició i els nostres costums”, ha afirmat el regidor.

El turisme del futur que ha arribat a València

L'agenda d'activitats de Visit València comença amb una taula redona en la plaça central de la Comunitat Valenciana, sota el nom de “Destinacions de turisme intel·ligent”, amb la intervenció d'Antonio Bernabé. Durant esta trobada, es posarà de manifest “els avanços que s'han desenvolupat en matèria d'accessibilitat, digitalització, sostenibilitat i patrimoni, que han merescut a València el reconeixement d'European Capital of Smart Tourism 2022”.

“Així mateix, València té al davant el repte de convertir-se en una destinació 100% accessible. En este sentit, l'aposta per l'accessibilitat universal suposa un treball transversal que també influeix en l'oferta turística, els seus canals i suports tant en línia com físics”. Per a avançar en esta matèria i desenvolupar una estratègia integral de turisme accessible, el regidor Emiliano García, president de Visit València, es reunirà amb Miguel Carrasco, director de l'àrea de turisme i Ignacio Osorio, director General de Predif, per a establir les bases que regiran un acord de col·laboració entre totes dues entitats. “L'objectiu és desenvolupar un programa d'accions per al període 2022-2024, orientades a millorar l'accessibilitat de l'oferta tant al turista tradicional com al turisme MICE”.

El programa cultural i esportiu que omplirà les agendes de 2022

En matèria esportiva, la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, presentarà esta vesprada en Fitur l'agenda esportiva de la ciutat per a 2022: la Marató i mitjana marató de València, la Copa del món de Triatló de València, el Gran Fons Internacional Marxa Ciutat València, el FIH Pro League València 2022, el Campionat Mundial de Gimnàstica Rítmica València 2023 i els Gai Games València 2026.

Pel que fa al panorama cultural, la campanya de Listen València, un projecte de promoció de la ciutat a través de la música en directe i en espais a l'aire lliure. Així, l'oferta musical de València, per a 2022, inclou entre altres, el festival Diversity. Baix este nom es mostra la primera edició d'un festival que, del 21 al 23 de juliol de 2022, oferirà més de 30 actuacions internacionals en l'espai de Ciutat de les Arts i les Ciències. “El festival pretén ser un lloc per a la conscienciació social i la diversitat com a eix transversal a través de la música”.

Recursos multimèdia

Emiliano García
Emiliano García