S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament col·labora en l'organització d'una exposició sobre Antonín Fivébr

L'exposició, que coincideix amb el 50é aniversari de la mort de Fivébr, es podrà visitar fins al 20 de maig en el Complex Esportiu-Cultural La Petxina

• La exposició es pot visitar fins al 20 de maig en el Complex Esportiu-Cultural Petxina

20/04/2023

València commemora amb una exposició a l'entrenador txecoslovac Antonín Fivébr, una figura de pes per al desenvolupament del futbol professional i la popularització de la cultura física entre la ciutadania. La mostra, que acull la Fundació Esportiva Municipal, presenta la seua trajectòria com el primer entrenador del València F.C., a més de preparador del Llevant F.C. i altres clubs valencians com l'Elx. Esta commemoració coincidix amb el centenari de l'arribada de Fivébr a la ciutat, en 1923, i el 50é aniversari de la seua mort, en 1973, dos dècades abans de la separació pacífica de Txecoslovàquia.
 

L'exposició, titulada ‘El triangle europeu de Antonín Fivébr: València, Txèquia i Eslovàquia unides pel futbol’, reivindica el que, al llarg dels seus dotze anys a Espanya, Fivébr s'haja convertit en un dels pares del futbol professional en la terra valenciana. El fet que acabara la seua carrera preparant a equips de Praga i Košice, fa, tal com deia Fivébr, “que valencians, txecs i eslovacs compartim escola en este esport”.

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha participat en la inauguració de la mostra, i ha ressaltat “el pes que té la figura d'Anton Fivébr per a l'esport i el posicionament de la ciutat de València”. “Els èxits que li van acompanyar convertixen a Fivébr quasi en una llegenda en el futbol d'esta ciutat, que hui recordem a través d'esta exposició, no sols pel seu concepte del club, sinó pel seu amor per l'esport, per la seua passió pel treball i pel cresol que representa la seua figura”.

García ha estat acompanyat dels ambaixadors de la República Txeca i de la República Eslovaca, Ivan Jančáreky i Juraj Tomaga, així com de la Subdelegada del Govern Raquel Ibáñez i altres representants institucionals.

La mostra ha sigut promoguda per l'entitat europeista Institut 9 de Maig (i9M), i pot visitar-se fins al pròxim 20 de maig en les instal·lacions del Complex Esportiu-Cultural La Petxina (Passeig de la Petxina, 42).