S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Oficina de No Discriminació obrirà les portes el pròxim dimarts 18 d’octubre

L’alcalde ha participat en la presentació del diagnòstic del I Pla Municipal Participatiu LGTBI+ i Diversitat de la Ciutat, Pla Diversitas

• Cartell del Pla Diversitas

03/10/2022

L’Oficina de No Discriminació de València obrirà les seues portes al carrer de Dalt, al centre històric de la ciutat, i començarà a atendre dimarts 18 d’octubre. Ho ha anunciat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, durant la presentació del diagnòstic del primer Pla Municipal Participatiu LGTBI+ i Diversitat de la Ciutat, “un pla que arreplegarà totes les sensibilitats i que serà guia i exemple per a una comunitat on el ‘dret a la ciutat’ siga efectiu per a qualsevol persona”. En paraules de l’alcalde, “l'Ajuntament de València treballa per a garantir drets i llibertats i aconseguir la igualtat efectiva i real del col·lectiu LGTBI+ amb un ample catàleg d’iniciatives i servicis, com l’esmentada oficina”. “Però queda molt per fer, i cal identificar, arreplegar dades i analitzar per implementar més polítiques cap a una ciutat on totes les persones senten l’orgull de ser, i l’orgull d’estar”, ha afegit en fer-se ressò d’una dada d’una enquesta municipal, segons la qual el 30% de les agressions patides per orientació sexual, expressió de gènere o identitat sexual o de gènere s’han patit a l’espai públic.

 

L'alcalde, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha participat en la presentació d’eixe diagnòstic. En este acte, celebrat al Complex Esportiu i Cultural ‘Petxina’, també ha pres part la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario. I durant la jornada han intervingut, entre altres, Samantha Hudson, Rosana Pastor, Andreu Agustín, Elizabeth Duval, i Beatriz Gimeno, com a membres de dos taules redones desenvolupades per compartir “bones pràctiques” i moderades pels activistes Nhabi Iturbide i Miquel Missé.

En la seua intervenció, l’alcalde ha agraït la presència de “qui sempre ha estat en la defensa dels drets de totes les persones, i en especial dels col·lectius i persones LGTBI+. I en manifestar-los: “sou les dipositàries de l’essència de la defensa dels drets fonamentals”, ha celebrat la trobada de hui “per construir, juntes i junts una ciutat que se sent orgullosa de la seua diversitat, i que va de la mà d’altres ciutats i pobles que porten camí fet i transiten per la via dels drets reconeguts amb fets”.

Joan Ribó ha explicat que per millorar la vida de les persones que viuen a València, “calia conèixer i tindre un diagnòstic de l’estat dels Drets LGTBI+ a la ciutat i de com ho vivien les diferents persones implicades en esta tasca diària que és la vida”. “Diagnòstic a l’estil d’altres ciutats que duguem al cor, com ara Castelló, Barcelona i tantes altres a les que representeu, ciutats i pobles que formen la xarxa multicolor del treball diari de fer polítiques inclusives i de promoció de la justícia i la igualtat”, ha afegit.

“Però no hem vingut a este encontre amb les mans buides", ha subratllat Joan Ribó, en parlar de “l’impuls municipal en la defensa dels drets humans i de la llibertat d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere, que està en la nostra agenda”. En este punt, l’alcalde ha reiterat que “l'Ajuntament de València s'implica a garantir estos drets i llibertats mitjançant un ample catàleg de servicis, programes, campanyes i esdeveniments amb els quals treballem per la igualtat efectiva i real del col·lectiu LGTBI+ així com pel reconeixement a la diversitat familiar i pel foment de la igualtat de tracte i no discriminació”. “Estos servicis formaran part del Pla Diversitas que creixerà amb la materialització de les vostres encertades propostes al llarg del procés participatiu que hem desenvolupat”, ha aclarit.

A més dels servicis campanyes i accions com ara el primer Pla de Convivència Municipal de València 2021-2024 o la creació de l’Oficina de No Discriminació de València, l’alcalde ha recordat la convocatòria de subvencions a entitats que promouen projectes cap a la igualtat de persones LGTBI+, els Premis Caliu en l’àmbit de les Falles, les campanyes municipals de commemoració del Dia de l’Orgull i la futura celebració dels Gai Games l'any 26.

Per la seua banda, la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha indicat que la presentació del diagnòstic del Pla Municipal per a la Diversitat Sexual i de Gènere, Pla Diversitas de l'Ajuntament de València “s’emmarca en el treball desenvolupat per aconseguir una societat més justa, lliure i basada en la igualtat de tracte i d'oportunitats, així com en l'acceptació de la diversitat com un valor afegit”.

Agressions per l’orientació sexual a l’espai públic

En este marc, la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI ha desenvolupat una enquesta en què el 64% de les persones que l’han contestada han manifestat que alguna vegada han patit algun tipus d’agressió -verbal, mirades, colps, insults, espentes- per la seua orientació sexual, expressió de gènere o identitat sexual o de gènere. “I els espais on habitualment s’han patit o presenciat agressions solen ser aquells on s’és més visible és a dir: l’espai públic amb quasi un 30%, seguit dels centres educatius amb les companyes i els companys, i els espais d’oci al voltant del 15%”, ha detallat la regidora.

“Amb l’anàlisi d’estes i altres dades de l’esmentada enquesta, i la veu d’experts com els reunits en ‘Petxina’, hui comença una nova tasca on estem totes convidades per tal d’aconseguir una nova ciutat, orgullosa de la seua diversitat, segura divergent i creativa”, ha conclòs Beamud, “convençuda de les fortaleses de la ciutadania i de la ciutat, així como de la clara determinació i compromís municipal de defensar el dret a la ciutat, com espai catalitzador d’allò millor que té l’esser humà”.