S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Casa Museu Benlliure celebra el seu dia amb visites guiades gratuïtes i ornaments florals

La Casa Museu constitueix un referent ineludible per conéixer el quefer artístic de la coneguda família valenciana

• Jardí històric de la Casa Museu

30/09/2022

La Casa Museu Benlliure celebra demà, 1 d’octubre, el seu dia amb entrades gratuïtes, visites guiades i ornaments florals dissenyats pel Gremi Artesà de Floristeries de la Comunitat Valenciana. Els visitants d’este centre cultural de propietat municipal podran contemplar durant el seu passeig la disposició i el moblatge de la casa familiar de José Benlliure així com una selecció de les seues obres i la d’altres pintors com Sorolla, Muñoz Degraín o Rusinyol. La Casa Museu de José Benlliure també disposa d’algunes peces escultòriques de l’escultor Mariano Benlliure.

 

El 30 de setembre de 1855 va nàixer al Cabanyal José Benlliure Gil i l'1 d'octubre de 1884 va nàixer a Roma el seu fill, també pintor, José Benlliure Ortiz. La proximitat entre les dos dates fa que el primer d'octubre s'haja instituït com el Dia de la Casa Museu Benlliure per a memòria dels dos pintors.

La Casa Museu José Benlliure és un dels museus municipals amb més arrelament i història de la nostra ciutat. Va ser fundada en 1957 arran de la donació realitzada per María Benlliure Ortiz, filla de José Benlliure, i constitueix un referent ineludible per conéixer el quefer artístic de la coneguda nissaga valenciana, així com la forma de vida de les famílies acomodades de la València de finals del segle XIX i primeries del segle XX. La casa disposa del moblatge original de la família Benlliure, de la seua biblioteca i d’una interessant mostra de l’obra del pintor. A més, es conserva també el jardí històric, un espai d’estil valencià amb panells de rajoles decoratives, escultures i bancs de passeig, entre d’altres elements. El jardí històric també conserva interessants exemplars arboris, com llimeres, tarongers, gesmilers o, fins i tot, un roser de cent anys.

Activitats per al cap de setmana

Enguany, per a celebrar este dia, la Casa Museu Benlliure s’engalanarà i oferirà a tots els visitants un nou aspecte amb diversos arranjaments florals dissenyats per a l’ocasió pel Gremi Artesà de Floristeries de la Comunitat Valenciana.

A més, l’entrada al museu serà gratuïta i s’oferiran visites guiades, també gratuïtes, en els següents horaris:


-Dissabte 1 d’octubre: 11 hores, 12:15 hores, 17.00 hores i 18:00 hores.

-Diumenge 2 d’octubre: 11 hores i 12:00 hores.


Per confirmar l’assistència a les visites guiades, cal telefonar al número 963 919 103.