Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament aconsegueix que les Corregudes de Joies de Pinedo es declaren d’Interés Turístic Provincial

• Les Corregudes de Joies se celebren en la platja de Pinedo

01/03/2022

Les Corregudes de Joies de Pinedo han sigut declarades Festa d’Interés Turístic Provincial per part de la Generalitat. “Es tracta d’una iniciativa impulsada pel consistori de Joan Ribó de la que estem plenament satisfets, perquè es reconeix així una festa singular i històrica, aspecte que li donarà un gran impuls i ajudarà a la seua preservació com a part de la idiosincràsia de Pinedo”, ha dit la regidora de Pobles, Lucía Beamud.

 

Per la seua banda, el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha valorat “molt positivament este reconeixement que reforça l'estratègia turística que estem desenvolupant a la ciutat, en la qual la nostra autenticitat, la nostra identitat i les tradicions que compartim els valencians i valencianes són clau en la nostra proposta de valor”, ha afirmat. “Les Corregudes de les Joies són una icona cultural del nostre territori, que reunix història, competició esportiva, bellesa històrica, paisatge i espectacle, i per este motiu hem continuar treballant per a donar-li la visibilitat i el reconeixement que mereix” ha conclòs el regidor.

“Este reconeiximent es suma a la subvenció de 25.000 euros que ha atorgat la Regidoria de Pobles de València a esta festa, una ajuda que servirà per a reforçar les jornades en què es desenvolupa la Correguda de Joies i per a donar-los la condició d’esdeveniment important de la ciutat”. Entre altres iniciatives estarà la del foment de la festa per tota la ciutat, incloent-hi cartelleria.

A més, segons ha explicat la regidora, es treballa perquè des de Costes s’autoritze a acompanyar la celebració d'unes jornades d’exhibició eqüestre per complementar les carreres durant les jornades, ja siga amb els diferents tipus de doma, cavalls dels cossos de seguretat, etcètera.

Les Corregudes de Joies es celebren a la platja de Pinedo coincidint amb la Festa Grossa de la Verge del Roser. Al llarg de tres jornades, els cavalls més veloços de la comarca s'enfronten en duels singulars, de velocitat pura, muntats a pèl pels genets. Enguany, les Corregudes de Joies estan previstes del 2 al 4 d'agost i el dia previ podrà contemplar-se als participants en una versió particular del pàdoc d'un hipòdrom.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud