S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València desplegarà una xarxa de sensors en els barris per a conéixer el flux de turistes

• La xarxa de sensors permetrà conéixer el flux de turistes i així adoptar les polítiques públiques adequades

29/09/2023

  • L'Ajuntament signa un conveni amb la Diputació per a analitzar les dades a la ciutat i impulsar el projecte de destinacions turístiques intelligents
  • El projecte’ Connecta Valènciaés finançat amb fons Feder de la Unió Europea i busca mesurar també l'impacte mediambiental

Desplegar una xarxa de sensors en els barris de la ciutat per a conéixer el flux de turistes i així adoptar les polítiques públiques adequades amb tots els sectors implicats. Este és l'objectiu del conveni de col·laboració que l'Ajuntament ha aprovat este divendres, 29 de setembre, amb la Diputació de València, per a analitzar les dades turístiques a la ciutat i impulsar el projecte de destinacions turístiques intel·ligents ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’. Esta iniciativa, que abastarà a la resta de municipis de la província i és finançada amb els fons Feder de la Unió Europea, busca mesurar la mobilitat turística i l'impacte mediambiental.

Gràcies a l'acord adoptat en la sessió ordinària de la Junta de Govern Local, la ciutat comptarà amb una xarxa de recollida d'informació de l'impacte turístic a València, amb la finalitat d'obtindre un big data que serà clau per a entendre i millorar les diferents polítiques públiques per a impulsar el turisme. ‘Connecta València’ compta amb tres grans àrees d'actuació: la millora de la infraestructura tecnològica, la consolidació de la informació turística unificada i l'anàlisi de tota esta informació.

En representació de l'Ajuntament ha signat el conveni Paula Llobet, regidora delegada de Turisme, qui ha assegurat este divendres que “així coneixerem el flux de turistes per València, amb l'objectiu d'ordenar el turisme i potenciar el patrimoni dels diferents barris”. “Mesurarem la informació en temps real i treballarem amb els sectors i agents implicats”, ha afegit la responsable municipal.

Els municipis signants del conveni, previ estudi de viabilitat i autorització per part dels servicis responsables, proveiran l'alimentació elèctrica i comunicació per a dur a terme la connexió amb la plataforma Smart Cities, tal com detalla el conveni amb la institució provincial, que tindrà una duració màxima de quatre mesos.

Cal assenyalar que, en el marc d'este projecte, que no suposa cap despesa per als Ajuntaments, no es compartixen dades de caràcter personal, ja que es tracta de comptatge de persones i la informació està degudament anonimitzada.

Recursos multimèdia

Paula Llobet