Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Servicis Socials aporta 57.000 euros a Cáritas per a l’atenció de persones sense sostre

La Junta de Govern aprova demà una nova subvenció

• L'Ajuntament sufragarà un programa d’atenció a persones sense sostre

09/12/2021

La Junta de Govern Local aprovarà demà concedir a Cáritas Diocesana una nova subvenció per a sufragar un programa d’atenció a persones sense sostre en la ciutat de València. "I d'esta forma l’Ajuntament haurà dedicat 57.000 euros a este pla de l’entitat social", segons ha anunciat hui la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

 

De fet, durant els mesos que este pla duu actiu amb subvencions de la Regidoria de Servicis Socials s’ha facilitat allotjament de segon nivell a persones sense llar, a través d’una vivenda semi tutelada, a un total de deu persones. A més, s’han cobert les seues despeses de manutenció. Durant este període, l'ocupació de la vivenda ha arribat al 80% i s'han pogut atendre totes les derivacions que s'han produït des del Centre d’Atenció a les Persones Sense Sostre.

“La intervenció social que es realitza en esta vivenda compleix l'objectiu d’adquirir els hàbits d'organització domèstica per tal de normalitzar la vida diària de les persones que participen en el programa. A més, aprenen a conviure i resoldre conflictes derivats de la convivència i se’ls dissenya itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral”, ha explicat Lozano.

“D’altra banda, es fomenta la conformació de relacions socials satisfactòries i constants. I, per descomptat, es planifica l’eixida d’esta vivenda i del programa perquè l’objectiu és que les persones tornen a integrar-se en una vida normalitzada i puguen ser autònomes”, ha añadido la concejala.

"Des de l'Ajuntament de València no entenem una altra forma de fer polítiques socials que no siga de la mà de les entitats socials que treballen als nostres barris", ha explicat la regidora Isabel Lozano. A més, ha recordat que “l'Ajuntament de València té en marxa l'operació fred d'enguany des del passat 1 de desembre, que s'allargarà fins a març, en el marc de les gèlides temperatures que estan previstes per a les pròximes nits”.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano